procesor: 30-50
pamięć ram: 40-60
płyta główna:30-50
dysk twardy:40-50
karta graficzna:60-max.80
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wysłany: 2008-06-05, 12:35
Wcale nie. Mi chodzi o temperatury maksymalne przy których trzeba się zacząć główić co zrobić żeby welminować temperature. Oczywiście ty masz racje ale jak sam napisałeś optymalne. 8-)
No to sorki, ale nie napisałeś, że to jest wykaz temperatur przy których trzeba się bać o podzespoły... myślałem więc, że to są temperatury u Ciebie w komputerze
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wysłany: 2008-06-05, 20:13
Żadnej edycji pod tym względem nie było. Byla tylko literówka ale na słowo nie zmieniałem nic związne z tematem i cały czas było jak mówi KiceK
Cytat:
No to sorki, ale nie napisałeś, że to jest wykaz temperatur przy których trzeba się bać o podzespoły... myślałem więc, że to są temperatury u Ciebie w komputerze
Nic się nie stało przecież Co do moich temperatur to nie pytaj. Komputer mam zabudowany i od "siateczki" w obudowie gdzie wylatuje ciepłe powietrze mam podajrze 3-5 cm
Witam wszystkich. Chciałbym rozwinąć tutaj sprawę temperatur o software. Mianowicie jakim najlepiej oprogramowaniem sprawdzać owe temperatury. Który program pokaże najbardziej wiarygodne wartości. Nabyłem ostatnio nowy sprzęt sam go złożyłem , oto króciutko parametry.
wszystko chodzi wyśmienicie jestem bardzo zadowolony cały sprzęt kupowałem w Berlinie więc
znacznie taniej niż w Polsce.
Po zainstalowaniu takich programów jak Everest Ultimate czy Aida32 pokazuje bardzo mało informacji o hardware, a everest w ogóle się nie chce odpalić czy to dlatego że płyta jest nie typowa? Niestety firma EVGA nie pofatygowała się i nie dołączyła żadnego softu diagnozującego płytę. Możecie coś poradzić? Dodam tylko że na poziomie BIOS temperatura procesora to 35-42 stopnie więc normalnie obudowa ma trzy 14-centymetrowe
3 biegowe wentylatory, wszystko trochę huczy ale jestem graczem więc mi to nie przeszkadza. Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedzi.
Ja mam na komputerze maly ekran i pokazuje mi temperature kompa. Benkowik podal max temp. precesora itd. A ja bym chcial sie dowiedziec jaka moze byc max temperatura kompa, bo mi sie nie pokazuje jaka ma temp wszystko osobno. Czy to moze komp pokazuje temp procesora? Akurat teraz mam temp. 65 C. Czy to dobrze?
Poland, chodzi Ci o mały wyświetlacz na obudowie? Jeśli tak to najczęściej owe wyświetlacze pokazują temperaturę pracy procesora oraz dysku twardego, obroty wiatraczków itp. Co do Twojej temperatury to musisz nam powiedzieć jaki masz procesor oraz ile komputera pracuje gdy na wyświetlaczu jest 65C?
Te ekraniki w obudowach często przekłamują... Co do programu który pokaże ci temperaturę grafiki to ściągnij albo AtiTool, albo GPU-Z... Do procesora to patrz w biosie.. natomiast do reszty to nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum