Pisze ten poradnik ponieważ w ostatnim czasie kilka razy spotkałem się z tym, że ktoś nie wiedział jak wyczyścić klawiaturę swojego peceta.
Jeśli masz bardzo zakurzoną klawiaturę i nie wiesz jak ją wyczyścić to dobrze trafiłeś.
W sumie to nie jest aż takie trudne, no ale nie można mieć ( umieć ) wszystkiego ...
Na początek przygotuj sobie dwa płaskie narzędzia ( np. dwa płaskie śrubokręty, )
Ustaw je tak jak na załączonym niżej foto:
Lekko ciągnij narzędzia tak jak pokazują strzałki.
Jeśli chcesz wyczyścić całą klawiaturę to najlepiej zrób jej zdjęcie, bo później możesz mieć
problemy z włożeniem przycisków na swoje odpowiednie miejsca.
Jest to bezpieczny sposób i klawiaturze ani przyciskom nie powinno stać się nic złego.
Zakaz kopiowania bez zgody autora. Poradnik Stworzony przez zeniTh
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Ja tam rozkręcam klawiaturę, wyjmuje całą elektronikę (a dużo tego nie ma ) i myję pod silnym strumieniem wody szczotką ryżową, potem suszenie i klawiatura jak nowa...
_________________ EPoX, AMD, Elixir, GeCube, Seagate, Pentagram, LG
No , lux poradnik , stara się zeniTH , lecz jeżeli ktoś ma niezbyt zabrudzoną klawiature to można odkurzaczem wyssać lub też do góry nogami wziąść klawiature i ją wytrząchać aż wylecą z niej nasze śniadnia i kolajce :lol:
Wysłany: 2008-03-12, 22:20
Nie trzeba zdjęcie robić! :roll: Wystarczy wyciągać klawisze po kolei i układać na stole obok :lol: A opis fajny. Wielu nowicjuszom się przyda... :lol:
dokładnie - dosyć banalny ... ale wielu sobie z nim nie radzi ... dla tego go napisałem
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Zagadka na dzisiaj ;P A jak wyczyścić klawiature w systemie X ?xD Czyli pod klawiszem nie mamy takiego czegoś z "sylikonu" ? tylko przyklejony do klawisza plastik w kształcie litery X ( Jak w niektórych laptopach)
mogłeś zaznaczyć ze nie wszystkie klawiatury da sie tak wyczyścić a tak to spox
taką klawiaturę trzzeba rozkręcic wrzućic klawisze do siateczkowego worka na kostke do zmiękczania wody(kiedyś takie były) i zapodać do automatu nastawić na 40 st.C (nie gotować) mozna razem z innym praniem (robiłem tak w akademcu) i potem poskładać i gotowe :evil:
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum