Wysłany: 2008-08-04, 19:56 Spory problem z dyskami :P
Wiec sprawa wyglada tak:
-spalił mi się Samsng HD321KJ 320GB (na 99% poszła sama elektronika, miałem tam mase plików i jeśli da rade je tanio odzyskać to było by miło ;])
- Moja płyta główna to Asus P5K i wydaje mi się że ma ona duże problemy z obsługą dysków, zresztą jak czytałem to wiele osób ma ten problem. Nowsze jakoś chodzą, ale starsze HDD chodzą tragicznie (niby działa, ale np. systemu się dobrze nie postawi)
- Czy są jakieś płytki na PCI które mają gniazdka od dysków? Coś jak karty sieciowe. Na allegro nie mogłem znaleźć ale w instrukcji od HDD jest obrazek pokazujący takową karte. Taki sprzęt pewnie by poprawił problem z obsługą dysków.
- Jaki dysk byście polecili do 150zł żeby był przede wszystkim niezawodny, ale też było jak najwięcej miejsca
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wysłany: 2008-08-05, 10:21
freemp3, ale pisałem że płyta dość mocno zawodzi pod wzgledem działania dysków. Właśnie postawiłem XP na starym samsungu który stukał i pikał jak głupi podczas instalacji, a na innych kompach tego problemu niema.
Wysłany: 2008-08-05, 22:23
maciej1387, dziękować, dokładnie oto mi chodziło niema tutaj pomógł?
jeszcze zostaje problem spalonego dysku. Firmy odzyskujące dane chcą za to 250zł - za drogo. Koszt nowego takiego dysku to ok. 130zł a to trochę za dużo, zresztą szkoda by mi było rozkręcać działający dysk. Niemożna gdzieś kupić samej elektroniki? albo coś w tym stylu?
neomagnet, co z tego ze hdd jest na gwarancji ? fajnie ze wymienią mu go na nowy ale ... CO Z DANYMI ?
możesz podejść do sklepu komputerowego z serwisem i zapytać ile kosztowałoa by taka płytka . na dziń dzisiejszy nie znalazłęm niczego sensownego na ebayu
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Wysłany: 2008-08-11, 20:55
Mało prawdobone że uda ci się zdobyć taką elektronikę gdyż jest to dość nowy dysk więc wszystkie uszkodzone idą pewnie jeszcze na gwarancję. Zostaje ci poszukanie jakiegoś kolegi który ma taki sam dysk (najlepiej takie samo oznaczenie firmware itd) aby pozyczył ci na chwilę elektroniki. Innego wyjścia nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum