Wysłany: 2008-06-27, 19:55 Odzyskiwanie danych z dysku ze zwaloną elektryką
Witam, dokładnie jak w temacie mam problem z odzyskaniem danych jeżeli elektryka w dysku siadła. Mam tam bardzo ważne dokumenty i potrzebuje je pilnie odzyskać. Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
:!: podaj jaki to dysk :!:
prawdopodobnie jest to dysk WD800
jeżeli tak, to przełóż elektronikę z działającego HDD, może być innej pojemności czyli np. od dysku WD400 tez powinno działać i wykrywać całe 80 GB ale nie rencze bo nie sprawdzałem, w każdym razie jak przełożysz od takiego samego to ruszy i będzie działać normalnie ale nie korzystaj zbyt długo z tego dysku bo elektronika się przepala ze względu na zużyte łożyska przez co silniczek talerza potrzebuje większego prądu i możne spalić ci kolejną płytkę. dysk jest normalnie wykrywany w systemie bo wszystkie dane nie są zapisywane na płytce ale na talerzu.
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
albo ew. może dokupić elektrykę na allegro od takiego samego modelu dysku ( pojemnościowo też musi być taki sam ) i wtedy będziesz miał dobry dysk ...
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
o jakiejś innej możliwości nie wiem, musiałbyś się pytać speców od tego ... możliwe, że istnieje
a co do wymiany elektroniki to odkręcasz śrubki i odpinasz kabelki ( jeśli są - ale odpinasz nie odrywasz ) xD
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
jest inna możliwość: oddajesz dysk do zakładu zajmującego sie odzyskiwaniem danych,
albo : kupujesz specjalną stacje do podłączania dysków takie jak masz
możesz też przełożyć talerz (talerze) do innego działającego dysku
mógłby ci ktoś wytłumaczyć jak sie wymienia elektronikę dysku i to nawet dość szczegółowo pod warunkiem ze napiszesz jaki masz dysk !
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum