Mam zamiar za wlasne pieniadze kupic klawiature do pracy coby na stare lata nie zostac kaleka i szukam czegos ergonomicznego. Pisze baaardzo duzo i czasami juz to odczuwam w nadgarstkach. Czekam na porady.
Według mnie bardzo przyjemnie pisze się na klawiaturze LOGITECH Cordless Desktop MX3100 niestety jest ona droga, nawet można powiedzieć bardzo droga. Ja używałem CHICONY KB-9810 i byłem z niej bardzo zadowolony, a poza tym jest niedroga bo kosztuje około 15 zł. Ewentualnie mogę również polecić klawiaturę którą aktualnie używam jest to TRACER Smart TRK-15MGB i też świetnie się sprawuje.
ja Ci polecam cos z niskim skokiem np Logitech UltraX Premium
naprawdę wygodna klawiatura polecam pisze sie bez porównania lepiej niz na tych z wysokim skokiem
z układem dvoraka są dobre do pisania jednak trzeba się przyzwyczaić a myślę ze to autora nie urządza bo jednak nauka od nowa pisania to jest chwile czasu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum