Wysłany: 2008-06-07, 21:49 Słuchawki i mikrofon?
Witam,
Mam pytanie otóż mam słuchawki mniej - więcej podobne to tych na zdjęciu w tym linku: http://allegro.pl/item371..._tlen_voip.html (różnią się tylko marką, moje są Media Tech). I tu nasuwa się moje pytanie, ponieważ po ostatnim upadku przestały mi działać i zastanawiam się czy oddać je do naprawy (nie zamierzam kupować już nowych bo są to moje 3 słuchawki w tym miesiącu)? Nie ma tam żadnych śrub, wszystko jest posklejane. Dało by jakoś rade naprawić to?
jeśli nie dawno je kupiłeś to oddaj i powiedz, że przestały działać ...
chyba, że na gwarancje się nie kwalifikują to te osłonki co są na uszy takie miękkie to musisz je ściągnąć i pod nimi są śrubki ...
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wysłany: 2008-06-08, 06:55
W tym problem, że ja te słuchawki dostałem a za bardzo nie mam kontaktu z osobą od, której je dostałem. To mówisz, że można zanieść je do naprawy? Ile mnie to mniej więcej wyniesie?
wiesz ile może kosztować naprawa to nie mam pojęcia ...
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Wysłany: 2008-06-08, 09:57
Patrząc dziś na allegro nawet jakieś najtańsze słuchawki tego rodzaju, to ich cena wynosiła +/- 20zł, więc nie mam pojęcia czy nie było by lepiej kupić sobie takich na allegro, ponieważ naprawa pewnie wyniosła by mnie dużo więcej.
no chyba raczej, te słuchawki właśnie do takich celów są robione - uszkodzą Ci się jedne - kup drugie ... i dla tego takie tanie chińskie produkty powinny być troszkę droższe, ale za to troszkę trwalsze, żeby wytrzymały takie małe upadki
mam identyczne tracera
spadały nie raz i kilka razy już je naprawiałem po którymś razie zrezygnowałem z regulacji głośności na kablu gdyż ona byłą przyczyną największej ilości awarii kable są teraz zlutowane "na krótko "
kolejny problem: mogły ci sie oderwać kabelki od głośniczków aby je rozkręcić trzeba zdjąć to miękkie takie które jest do okola nauszników(lub nie bo wystarczy odchylić) pod tym są śrubki 3 , gąbki wyściełającej wnętrze nie musisz odrywać . reszta jest dość prosta jak rozkręcisz to zobaczysz
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
czyli mógł oderwac się kabelek od płytki na której jest regulacja głoścności, rozbierz tą puszczekę i sprawdz powinno sie dac paznokciem bo to nie jest sklejane a jedynie na wcisk
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Naprawiałem to w swoich , 3 razy. Trzeba zdjąć wierzchną cześć słuchawki i zobaczyć czy kabelki są polutowane, jak którys z nich nie jest - lutownica w łape i do roboty.
_________________ Ekipa tego forum to totalna porażka, kompletnie odradzam wchodzić z nimi w chociaż najmniejsze stosunki. Pozdro BQ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum