Witam!
Mam do wydania ok. 100zł, a potrzebuję nowej karty dźwiękowej, bo moja stara ma jakiś przebicie chyba, czase strasznie chyrczy w głośnikach
I tu moje pytanie:
Jaką kartę mi polecacie? Mam głośniki Creative T6060 5.1 a karta ma służyć głównie do słuchania muzyki i filmów, no i żeby był ładny efekt 5.1
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Zgadzam się z chłopakami wyżej Creative Sound Blaster Audigy SE jest najlepszą kartą muzyczną do 100 zł również zachwycający efekt będzie jak podłączysz 7.1. Dodam jeszcze że Sound Blaster było produkowane z myślą o głośnikach 7.1
Firma Creative przedstawiła nową kartę dźwiękowa PCMCIA Sound Blaster Audigy 2 ZS. Malutkie cacuszko przeznaczone jest dla użytkowników laptopów. Mamy wsparcie dla dźwięku 5.1, 7.1 oraz EAX 4.0 ADVANCED HD, 3D, DTS-ES i Dolby Digital EX. Nie zapomniano o możliwości odtwarzania dźwięku 24-bit/192kHz.
Za 100 zł z dobrych kart dźwiękowych to jedynie używane.
Polecam poszukać na Allegro Audigy2/2ZS lub 4. Nie pakuj się tylko w X-Fi Xtreme Audio bo to samo co Audigy SE, tylko 2 razy droższe. Jeśli koniecznie ma być nówka to jedynie Audigy SE, potem mamy dopiero za ponad 200 zł X-Fi Xtreme Music.
_________________ Tylko ludzie głupi uczą się na swoich błędach. Ludzie mądrzy uczą się na błędach innych - Otto von Bismarck
Na wojnę nie idziesz po to aby zginąć za ojczyznę, tylko po to żeby jakiś inny sukinsyn zginął za swoją - George Patton
Wysłany: 2008-08-15, 12:19
przypominam że wersja SE ma tylko kodek... nie ma procesora dźwiękowego. a nie mówimy a takim pułapie cenowym żeby inne podzespoły to nadrabiały. od siebie polecam Live! 5.1 digital. bdb karta... niekoniecznie droższe sa lepsze... pamiętajcie
_________________ "Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum