maciej1387 miałem 512 ddr a-data 800 i dziąłąły w dualu z 512 samsung 400 na płycie asrocka jakiejś tam. Na moim Abit kn9 też tak działało wiec nie mów mi ze nie bedzie w takiej konfiguracji działac bo to sam sprawdzałem!!!
to że ci działało to nie znaczy ze wszystkim będzie
nie napisałem ze nie będzie działać jak widać,bo wiem ze są szanse ze będzie działać ale żeby było dobrze to powinny (zaznaczam powinny,nie muszą być jazeli chodzi u DC na sztukę, byle działało) być takie same kości chodzi o to aby działały na takich samych parametrach, gdyż w zestawie mieszanym ta lepsza kość jest spowalniana do szybkości tej wolniejszej. potem pojawiają sie problemy przy overclockingu i wogole to nie musi działać szybciej.
przykład
masz kość 512Mb@800MHz cl2.5 i dokładasz do niej kość 512Mb@533 cl3 to będzie działać w dualu jeżeli o działanie chodzi, ale komp nie będzie wiele szybszy bo oba układy zaczną pracować na 533 i cl3 czyli tak jak najwolniejsza kość
a wystarczy dołożyć pare zł i kupić identyczną, tyle tego jest ze nikt nie powie mi ze nie może dostać
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum