maja większą powierzchnie chłodzenia więc myślę, że bardziej się zdadzą w obudowie chłodzonej powietrzem
poza tym jakbyś miał jakieś wiatraki na boku obudowy, które by na nie dmuchały powietrze to na bank będą lepsze
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Jeżeli nie będzie żadnego OC to bierz Platinum ,bo standardowe parametry pracy mają niemal identyczne i w takim przypadku nie warto dopłacać do Reaperów.
Natomiast jeżeli będzie OC to Reapery lepiej się sprawdzą z racji lepszego chłodzenia osiągną minimalnie większe częstotliwości niż Platinum.
a czy nie lepiej dołożyć reaperów mimo iż nie było by O/C
przecież czym mniejsza temperatura w obudowie - tym lepiej dla komputera ...
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Jak nie am OC to PLATINIUM jak bedzie OC to reaper mam 4x1gb 800 cl4 i robią 1002 2,3 5-5-5-12 jak miałem 2x1gb to robiły 5-5-4-12 1050, ale to juz wina kontrolera.
Warto dołożyć do reaperów. Nawet bez O/C bedą ciut wydajniejsze a może kiedyś bedziesz podkręcał
Niby jakim cudem będą wydajniejsze :?: :roll: System rozpozna ,że pamięć posiada lepsze chłodzenie i super extra sposobem podniesie wydajność pamięci??
Parametry pracy mają takie same dlatego wydajność na standardowych ustawieniach będzie identyczna.Ewentualne różnice będą wynikały z błędu pomiarowego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum