Witam
mam kompa : płyta Intel D845GERG2 max agp 4x,procesor intel pentium 4 2400 mhz ,zasilacz 300w,potrzebna mi karta graficzna radeon,jaką możecie mi polecić tak do 220zł.
parę płyt znalazłem które ewentualnie mógłbym kupić :
1. Jeśli masz agp x4 to i tak nie będziesz widział dużej zmiany.
2. A co do grafiki to jedynym sensownym rozwiązaniem jest 2600, na inne szkoda pieniędzy moim zdaniem.
Zalecam wymianę płyty głównej na agp x8 najlepiej jakiejś lepszej wersji z możliwością zwiększenia taktowanie złącza agp
Wiek: 17 Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 31 Skąd: Krapkowice/Opole
Wysłany: 2008-08-06, 21:07
Między AGP x4 a X8 jest mniej więcej taka różnica jak między pcie x8 a x16, czyli bardzo minimalna i odczuwalna tylko przy najszybszych kartach. A wiecie po co wyszło pcie 2.0? tylko i wyłącznie w celu dostarczenia większej ilości prądu dla kart, bo wydajnościowo to jest lepsze o ok 2%. Z AGP jest tak samo.
A swoją drogą to radziłbym rzucić to wszystko w cholere i się przesiąść na nową platformę bo P4 i AGP to kompletny przeżytek.
uzywany x1950pro aGP, albo hd2600pro/xt obowiazkowo DDR3, chyba sobie kpicie z tymi radkami x1650 i podobnym szmelcem, albo to taka prowokacja ^_^. Z jednym tez sie zgodze ze rozwijanie platformy p4 mobo z agp nie jest dobrym pomyslem
Wiek: 17 Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 31 Skąd: Krapkowice/Opole
Wysłany: 2008-08-07, 16:24
Marians, pytanie tylko czy autor może aż tyle dołożyć bo to jednak spory wydatek. Nie przeczę że miałoby to sens, ale jednak koszta niektórych mogą przerosnąć, ja sam dosyć długo kombinowałem i zbieram każdy grosz żeby kupić mój złom, o którym z pewnością nie można powiedzieć że jest demonem wydajności, chociaż go podkręciłem do granic możliwości.
Wysłany: 2008-08-07, 21:17
W tej cenie to chyba tylko HD3650. No i obowiązko zmiana zasilacza bo pewnie to jakiś no name. Jabym na twoim miejscu dozbierał jeszcze trochę i sprzedał co masz i kupił całkowicie nowy sprzęt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum