Wysłany: 2008-06-01, 18:21
Osobiście polecił bym ci Galaxy. Asus też jest dobrą firmą, ale według mnie Galaxy jest lepsza. Co do Palit i Zotac to pierwszy raz słyszę o takich nazwach, więc lepiej odpuść te dwie
jeśli nie wiesz to nie wprowadzaj w błąd ! pierwsze i ostatnie ostrzeżenie ! // zeniTh
_________________ Wiara potrafi czynić cuda. Trzeba tylko mocno wierzyć.
JA polecam:
EVGA Akimbo, Galaxy CM HP, Twintech (najlepsza do OC), ASUS glaciator, ZOTAC ale w wersji AMP!,
Samemu brałbym EVGA lub Twintech ze względu na chłodzenie rozbudowane i potencjał OC
ASUS nie ma podobno czujników temperatury
freemp3 napisał/a:
Co do Palit i Zotac to pierwszy raz słyszę o takich nazwach, więc lepiej odpuść te dwie
To już widac jaki specjalista jesteś w kwestii sprzętu.
Palit- najlepsza z najtańszych więc jeśli masz kasę to jego nie bierz
ZOTAC- robi najbardziej podkręcone wersje kart graficznych
PS: kolejny twój post w którym przedstawiasz brak wiedzy na temat sprzętu (pierwszy to z SLI). Poczytaj najpierw, dowiedz się zcegoś a nie wprowadzasz użytkowników w błąd
Wysłany: 2008-06-01, 21:35
No właśnie... Nie przypominam sobie żebym pisał coś o SLI.
Może i nie znam tych firm, ale sam potwierdziłeś moje słowa, że nie warto więc nie wiem w czym problem. Może i na sprzęcie nie znam się za dobrze, ale wiem co kupić, żeby działało długo i sprawnie, a przecież o to właśnie chodzi.
_________________ Wiara potrafi czynić cuda. Trzeba tylko mocno wierzyć.
Co do Galaxy to mają tylko jeden plus: zworka do zmiany napięcia ale wiem że ich chłodzenie jest mało wydajne, szczególnie wersji z cooler master heat pipe.
Zwróciłem uwagę na Asusa ponieważ ma on chyba najlepsze chłodzenie ze wszystkich dostępnych gf 8800gt, odpowiednie do oc. Ma duży miedziany radiator na pamięciach oraz dodatkowo radiator na sekcji zasilania.
Karta posiada również duże możliwości oc, gdzie gpu kręci się powyżej 700 a pamięci samsunga (nie quimonda) mają koło 2150mhz efektywności.
A co do czujnika temperatury, to rzeczywiście jest on błędni odczytywany przez różne programy typu everest, aby sprawdzić właściwą temp. na gpu trzeba korzystać ze smart doctora. Chyba to jest jedyny minus tej konstrukcji.
Niestety wnioski te opieram wyłącznie na opiniach innych użytkowników i kilkudniowym przeszukiwaniu neta.
Palit i Zotac wiem że są to dobre firmy ale... również mają słabe chłodzenie a nie po to kupuję kartę żeby od razu wymieniać na niej chłodzenie.
Mam na kartę powiedzmy 600zł ale wolałbym tej granicy nie przekroczyć.
Zwróciłem uwagę na Asusa ponieważ ma on chyba najlepsze chłodzenie ze wszystkich dostępnych gf 8800gt, odpowiednie do oc. Ma duży miedziany radiator na pamięciach oraz dodatkowo radiator na sekcji zasilania.
Najlepiej się kręci Twintech 8800GT XT- także bardzo rozbudowane chłodzenie
FeroX napisał/a:
Mógłbyś chociaż napisać do kogo kierujesz swoje słowa...
DO ciebie.
FeroX napisał/a:
http://www.info-pc.org/to...m?start=45#6321
To że nie piszesz prawdy.
Jeśli nie znasz takich firm jak zotac i palit- to zajmij się lepiej programowaniem (czy tym ta grupa się zajmuje) a sprzęt zostaw dopóki nie poznasz paru firm i nie poczytasz paru testów
Tylko że Twintech jest nowością i tak do końca nie wiem czy warto zaufać temu producentowi...
Też słyszałem że kręci się doskonale 760 mhz gpu, 2150 mhz pamięci samsunga 1.0ns osiąga bez zmiany, ale tak na prawdę nie wiadomo jak wyglądają serwis i ewentualne reklamacje?
Dziś idę kupić kartę... raczej stawiam na asusa glaciator:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum