Wysłany: 2008-05-25, 22:37 Gigabyte Ga-m55plus-S3G i geforce 8600gt/8800gt
No więc mam zamiar kupić karte, najprawdopodobniej Geforce 8800gt, przed zakupem karty zmienię procka na 5000+, i tu pojawia się pytanie: Czy płyta w pełni obsłuży te kartę? bo jeżeli nie to jestem skazany na 8600gt. Wymiana płyty czy też całego komputera nie wchodzi w gre.
To że obsłuży to ja wiem ale czy w pełni obsłuży... nie zrozumieliście do końca mojego pytania a jeżeli chodzi o procka to myślę że Athlon X2 5000+(BE)\6000+\6400+ (BE) zależy jak będę stał z kasą.
Powoli dochodzę do wniosku że chyba nie potrzebny mi taki gigant jak 88GT ponieważ 1 sprawa to wielkość 2 sprawa to waga i 3 sprawa to to że troche energii jednak pobiera a moj komp w miarę oszczędny więc chyba sie zdecyduję na 8600GT sonic + o Palita. Jeżeli ktoś miał jakieś doświadczenia z tą kartą lub ma ją proszę o scharakteryzowanie karty.
3. http://www.sirius.pl/komp...8bit_PCI-E.html Niższe taktowania niż w poprzedniej karcie lecz ta sama ilość pamięci. Nie wiem jak tu jest z PixelShader i VertexShader ale powinny być wyższe.
Bardzo ciekawią mnie te Radeony... nigdy nie miałem Radka i nie wiem jak to jest z temperaturami i poborem energii... najgorsza ich strona to chyba sterowniki. Czy wydajność tych Radeonów jest porównywalna do 8600GT ?
Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 279 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-05-27, 12:53
No raczej wydajność jest porównywalna jak nie wyższa. Częstotliwości są wyższe w Radku tak samo jest DirectX 10.1 czego nie ma GeForce. No i cena tu droższy jest Radek ale tylko o 14 zł a do tego w Radeonie mamy 3 letnią gwarancję a w GeForce tylko 2 lata.
Ciągnie mnie do 88GT ale ciekaw jestem co potrafi Radek... po za tym nie chce wydać za dużo kasy, 88Gt kupiłbym jeżeli w wakacje będą dostepne za 200-300 zł jeżeli nie to kupie prawdopodobnie Radka.
Ale... jak jest z poborem energii u Radeona ? podobno pobiera więcej energii niż odpowiedniki nVidii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum