Wysłany: 2008-07-23, 18:22 Problem z ustawieniami biosu
PŁYTA GŁÓWNA: FUJITSU-SIEMENS D1627
Jak zmienić ustawienia w biosie, żeby można było zainstalować system Windows z płyty? Domyślnie wszystko rusza ze stacji dysków. Nie mogę znaleźć, gdzie to się zmienia:-( Na starej płycie była zakładka w biosie Advanced BIOS Features, a tu nie mogę znaleźć czegoś takiego.
Tomek_Fenty90, tyle ze on tej zakładki nie moze znaleśc
karp503, daj zdjęcei pierwszej strony BIOS-u to będę mógł ci dalej powiedzieć co masz zrobić
btw przy uruchamianiu klawisz F10 lub F11 wciśni,j w większości płyt jeden z tych dwóch klawiszy powoduje wyświetlenie menu botowania w którym można wybrać skąd ma być ładowany system
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Wiek: 18 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 142 Skąd: Krotoszyn
Wysłany: 2008-08-08, 17:14
maciej1387 napisał/a:
btw przy uruchamianiu klawisz F10 lub F11 wciśni,j w większości płyt jeden z tych dwóch klawiszy powoduje wyświetlenie menu botowania w którym można wybrać skąd ma być ładowany system
W tych starszych w większości nie ma takiej opcji (jednak ta płytka jak teraz zauważyłem jest pod PIV tak więc tam można już się ewentualnie czegoś takiego doszukiwać)
Opcja ta nie musi być koniecznie w Advanced BIOS Features. Może się znajdować gdzieś indziej. Jeżeli kompletnie nie możesz znaleźć to najlepiej będzie jak zrobisz chociażby aparatem zdjęcia poszczególnych zakładek i nam tu wrzucisz - wtedy my postaramy się znaleźć za Ciebie. A tak ogólnie to każdy BIOS jest inny - dlatego cóż - wróżbitami ani jasnowidzami nie jesteśmy żeby zgadnąć gdzie to właściwie u Ciebie się tam znajduje.
Ostatnio zmieniony przez obiboqs 2008-08-09, 00:35, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 17 Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 31 Skąd: Krapkowice/Opole
Wysłany: 2008-08-08, 22:48
Hmm, a słyszałeś o takim cudownym wynalazku jak instrukcja obsługi?? 99,9% że jest tam napisane jak się do tej opcji dostać. Jakbyś jej nie mial to możesz ściągnąć z neta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum