Jakie są programy do OC z poziomu windowsa bo niestety moja płyta główna nie ma takiej opcji moja płyta główna to GIGABYTE GA-8I945GZME-RH a procek to Intel Celeron D 336 2,8Ghz proszę o programy i instrukcję...
CBId ( Central Brain Identifier ) - zmiana napięć, pokazuje różne parametry podobnie jak cpu-z
ClockGen - podkręcanie poprzez zmiane FSB
A64 Tweaker - zmiana timingów pamięci i inne ustawinia RAM
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
sorki, ale nie pamiętam jak się go używało, używałem do może z raz parę lat temu ... a później stwierdziłem, że podkręcanie w win jest nie wiele warte i przerzuciłem się na BIOS'a
a nie masz na mobo zworki to przestawienia płyty w tryb zaawansowanej konfiguracji BIOS
niektóre płyty tak mają ze trzeba in zworke przestawić wtedy automatycznie uruchamia sie bios ale z innymi opcjami
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Bios już aktualizowałem ale dalej nie ma takiej opcji...
maciej1387 napisał/a:
a nie masz na mobo zworki to przestawienia płyty w tryb zaawansowanej konfiguracji BIOS
niektóre płyty tak mają ze trzeba in zworke przestawić wtedy automatycznie uruchamia sie bios ale z innymi opcjami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum