Wysłany: 2008-08-06, 08:24 Maly problem po resecie biosa
Witam!!
Ostatnio troche bawilem sie w podkrecanie proca no i raz przesadzilem. WIec konieczny byl reset biosa, najpierw bateria zrobilem, a pozniej zworka.
Wszystko wrocilo do normy, tylko od tego czasu jak wlanczam biosa przy starcie kompa to najpierw pokazuje mi sie niebieski pas na ekranie i trzeba chwile zaczekac i dopiero potem sie bios odpala. Nie jest to uciazliwe, ani w sumie mi nie przeszkadza bo do biosa zagladam pare razy w miesiacu moze. Moje pytanie? Co sie stało, czy to jakies trwale uszkodzenie, czy nie warto sie tym przejmowac. Caly komp dziala stabilnie.
Wiek: 17 Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 31 Skąd: Krapkowice/Opole
Wysłany: 2008-08-06, 21:13
Daj w biosie na default, powinna zaraz na początku być taka opcja jeśli masz bios award, jeśli ami to w którejś zakładce będzie. Jak to nic nie da to wyciągnij baterię na ok 5 min. Jak i to nie pomoże to spróbuj uaktualnić bios. A jak i to nie pomoże to się nie przejmuj skoro wszystko działa ok
neomagnet, on to zrobił, czytajcie ze zrozumnieniem
ja bym sie tym nie przejmował jest to jedna z opcji odpowiedzialna za szybkie łądowanie biosu/ lub pomijanie częsci testów, po przywróceniu ustawień domyślnych wszyskirtesty robi (pamięci itp) i troche to trwa.
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Wiek: 17 Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 31 Skąd: Krapkowice/Opole
Wysłany: 2008-08-08, 12:42
Wiem że to zrobił, ale piszę tylko że nie musiał, lepiej samemu sprawdzić co i jak i próbować, dopiero jakby już nie było żadnej innej mozliwości samodzielnej naprawy to serwis. Przynajmniej u mnie to tak wygląda. Oddawał tylko jedno mobo, które sam celowo uwaliłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum