Witam chce kupic płyte główną Foxconn A690GM2MA-8KRS2H,wraz z procesorem Athlon X2 4000+,oraz 1gb ram Kingston 800mhz,mam mały budrzet i chciałbym upchnąc do tego zestawu 1 z zasilaczy:Megabajt 350w,lub Modecom Feel 300w.
Wiem ze jest to troche ryzykowne ale jak myslicie czy da ktorys z tych zasilaczy rade??
Jak wiadomo grafika na tej płycie jest zintegrowana wiec pradozernośc zestawu troche mniejsza Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Jeżeli już chcesz pakować noname zasiłke do tego zestawu to chociaż 400W i żeby było powyżej 15A na linii 12v... robisz to na własną odpowiedzialność i mam nadzieje ze jesteś świadom tego że przy awarii zasilacza i spaleniu połowy sprzętu nikt Ci kasy nie odda. A tak swoją drogą 300/350W to za mało do takiego zestawu...
Polecam Mode Com 400W niedrogi i o wiele lepszy od Feela, nieporównywalnie lepszy. A jeżeli ma być ekstremalnie tanio to Fortron 400W z allegro... pamiętajcie na zasilaczu sie nie oszczędza, od niego zależy całe "życie" waszego zestawu a najbardziej płyty głównej i elementów zawartych na niej (takich jak kondensatory itd.).
freezoneq, Ja te zasiłki mam z poprzednich kompów absolutnie nie mam zamiaru ich kupic!!!!Chce zeby ten zasilacz pociągnął tego kompa przez jakies 2 czy miechy a potem wymienić zasilacz i karte grafiki na jakiś Geforce 8800gs/9600gt. Wiem ze zasilacz to podstawa i bede musial sie zdecydowac na zakup chiefteca 450w za 130 zl,myśle ze to bedzie najlepsze rozwiązanie
Mimo to odradzam pchanie do obudowy tych zasilaczy...dwu miesięczna praca na tym zestawie może okazać się powodem do kupna nowego zestawu.. skąd wtedy kasa ?
Kupiłem jednak zasilacz Modecom MC 350w i athlona X2 4600+ wraz z płytą Foxconn A690GM2MA-8KRS2H,wie ktoś moze jak podkręcić tego proca?? Najlepiej ktos kto ma ta płytę,z góry dziekuje za odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum