Wysłany: 2008-04-24, 18:41 RapidRing v1.0
Witam wszystkich!
Dzisiaj chciałbym wam zaprezentować program który wyświetla nam informacje (lub powiadomienie) o limicie (bądź jego braku).
Praktyczne zastosowanie wygląda następująco:
Chcemy coś pobrać z RapidShare ale ktoś już coś pobiera albo musimy poczekać x minut. Wklejamy link do programu w pole URL i klikamy rozpocznij odliczanie. Teraz wystarczy zminimalizować program (chowa się do traya) i zajmujemy się swoimi rzeczami. Gdy limit minie program powiadomi nas o tym za pomocą dymka i dźwięku (opcjonalnie). Wtedy możemy kliknąć na dymek (lub guzik "otwórz okienko pobierania" w programie) i zostaniemy automatycznie przekierowani do strony z linkiem naszego pliku (co zrobić dalej to sie domyślacie już ). Jeśli nie chcemy/nie możemy akurat teraz pobierać możemy ustawić czas co ile minut ma przypominać o tym że możemy pobrać plik.
No dobra, będę drugi. Program super, tylko szkoda, że nie rozłącza IP (wtedy gdy ktoś ma dynamiczne np. Neostrada). Wtedy to już by było picuś glancuś. Ale jak na razie nie dopatrzyłem się w nim błędów.
Wysłany: 2008-05-07, 18:09
program taki napisać pewnie nie było by problemu gdyby nie to że nie mam neostrady :idea:
Chyba że mi za sponsorujesz rozwiązanie umowy i koszty łącza neo 1MB/s to nie ma sprawy
_________________ Witaj Gość!
Jeśli masz problemy z programowaniem zapraszam do działu "Programowanie".
Na pewno postaram się pomóc.
Heheh programik przydatny dla osób które nie posiadają dynamicznego ip a często korzystają z serwera RS. Po 1 dniu użytkowania moge powiedzieć że (jak zwykle) odwaliłeś kawał dobrej roboty.
Wysłany: 2008-05-07, 20:50
Fajny taki "przypominacz"
Osobiście nie mam dynamicznego ip, ale jeśli już coś ściągam z rs, to co chwilę zerkam, ile czasu zostało...
Ogólnie program bardzo mi się podoba.
Wysłany: 2008-06-19, 14:28
Ponieważ jakiś czas temu zmienili szatę graficzna na rapidshare i program nie działał, to na pisałem mały update.
Program jest już w pełni funkcjonalny pod starym odnośnikiem (patrz download w pierwszym poście)
Wysłany: 2008-10-08, 17:29
link nie zostanie wznowiony ponieważ pracuje nad kompletnie nowa wersja tego programu (musiałbym trochę przerobić inaczej v1.0 żeby działała), mogę ujawnić na razie że jedna z opcji w nowej wersji będzie automatyczne pobieranie plików
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum