Wysłany: 2008-05-08, 20:35 Trwa zrzucanie pamięci fizycznej...
Witam mam następujący problem gdy włanczam laptopa system się łąduję wszystko pięknie,ładnie,ale za jakieś 20 min wyskakuję niebieski ekran z napisem trwa zrzucanie pamięci fizycznej. Wyczytałem na takiej jednej stronie,że trzeba w panlu sterowań potem na system -->zawamsowane --->debukowanie (czy jakoś tak) i na kańcu ustawić na brak zrobiłem tak i mimo to błąd nadal jest wiem także ze coś podobno w biosie powinno się zrobić,ale nie wiem gdzie co i jak.
Wyskakuje Ci przy tym jakiś nr techniczny? Jak tak to spisz go i tutaj podaj.
Sprawdź w panel sterowania/narzędzia adm/podgląd zdarzeń -> czy nie zapisał się symbol błędu.
A może spróbuj tak:
Cytat:
Panel sterowania-System-Zaawansowane-Efekty wizualne -> Ustawienia
Zaawansowane -> pamięć wirtualna -> Zmień-rozmiar niestandardowy,początkowy i maksymalny -> ta sama wartość 1,5 zainstalowanej pamięci -> zastosuj -> restart komputera
niestety wynika na to ze nie ustawilem tą pamieć fizyczną na 2.5 bo jak dałem 1,5 to pisało,że mam za mało pamięci. Co do tego błędu technicznego to pisze takie coś:
*win32k - adress BF9780156 base at BF800000 DataStamp 41107f7a
a jeszcze wyżej było napisane coś o F8 o trybie awaryjnym na samym początku było coś takiego
*KEKNEL_DATA_INPAGE_ERROR
[ Dodano: 2008-05-10, 16:54 ]
chciałbym jeszcze dodać czy to może być wina RAMU,że mam go za mało obecnie posiadam 256 MB ramu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum