Dzień dobry. Mam wielką prośbę o pomoc. Mam laptopa hp pavilion dv6670ew. Miałem w nim vistę home premium a system recowery mam na dysku D. Coś mnie skusiło i zainstalowałem na laptopie vistę ultimate. Nie jestem z niej zadowolony. Wcale. Chciałbym wrócić do poprzedniej wersji windowsa, która jest na recowery. Tam wszystko mi działało znacznie lepiej. Problem polega na tym, że nie moe odpalić systemu recowery. Włączam komputer wciskam klawisz f11 i nic. Komputer nic nie robi. Jak wchodzę w start, komputer to widać ten recowery. Jest na D i zajmuje około 4.5GB. Ale jak wchodzę w folder recowery to mi wyskakuje że on jest pusty. Ten system windows po prostu nie chce się połączyć z tą partycją. Widzi że coś tam jest ale nie pokazuje co. Mam wielką prośbę do ekipy microsoftu. Pomużcie mi i powiedzcie co mam zrobić żebym mógł odpalić recowery z klawisz f11. Albo nawet jakiś inny sposób ale żebym mógł uruchomić recowery i przywrucić dawny system. Słyszałem też coś o wypaleniu recowery na płytę ale nie wiem też za bardzo jak to zrobić. Proszę o szczegółowe informacje co się stało i jak to naprawić. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie całą ekipę.
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
spróbuj tak jak pisze zeniTh a jeśli to nie podziała to polecam
chat z pomocą techniczna HP nie koniecznie polska wersja bo momentami są wredni konsultanci i ogólnie mało chętni do pomocy
ale polecam Amerykańską wersje pomogą na 100% jesli będzie jak
Pozdrawiam
wypal partycje recovery na płycie , instrukcja jak to dokładnie zrobić jest w pomocy systemowej, zresztą jest to prose , wciskasz dalej dalej dalej wkładasz płyte itd...
po wypaleniu botujesz kompa z płyty recovery
UWAGA: przy uzyciu partycji/płyty recovery system zostaje przywrocony do stanu początkowego tzn skasowane zostają wszystkie dane i partycje i przywrocony zostaje pierwotny stan kompa.
[ Dodano: 2008-08-22, 00:08 ]
najprawdopodobniej partycja recowery została uszkodzona przez instalacje
mogły rownierz zniknąć programy odpowiedzialne za jej wypalenie, poprawi=nie partycje recowery dla visty da sie wypalić tylko kreatorem wbudowanym w nią
skrót powinien być w menu start
a sama aplikacja jest tutaj
c:\windows\sminst\cd creator.exe
_________________ Życie to teatrzyk, nikt się nie ogląda, każdy patrzy jak zdobyć główną rolę. - Piotr Łuszcz
Partycja recowery jest zrobiona przez program hp a nie przez przywracanie w winows! Musisz przywrócić system przez przywracanie hp!!! Też tak się pomyliłem kiedyś! Daj znać jak sobie z tym poradziłeś!
Kumplowi z kompem HP dodali recovery na płytki DVD jak wymieniał dysk twardy bo miał siadnięty. Skonsultuj się z HP lub poczytaj jak uruchomić recovery. Ewentualnie może po zainstalowaniu GRUBa by wykryło part recovery bo to tak jak by kolejny system.
Jest w menu start konserwacja i tam jest przywracanie przez windows, która nie widzi partycji przywracania! Niżej jest Menedżer Przywracania - to jest przez hp przywracanie! Wszystko jest opisane i nie ma problemu z przywracaniem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum