Wysłany: 2008-05-27, 15:07 Bateria W laptopie- Ładowanie do 70%
Witam. Widziałem gdzieś lecz nie wiem gdzie program który pilnuje aby bateria nie naładowała się więcej niż do 70%. Ktoś używa albo wie skąd zessać ?.
I jeszcze 2 pytanie bo nie chce zakladac nowego tematu. Laptop i Stacjonarny. Tu i tu Vista. Komputery sie widza w sieci i maja te same ustawienia... Problem jest taki. Stacjonarny laczy sie z laptopem a laptop ze stacjonarnym nie "Nie mozna odnalezć komputera... ble ble ble.
Wiek: 19 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 354 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2008-05-27, 16:27
nie wiem czy jest cos takiego w Viscie ale w Win XP jak sie laczylem z Vista to musialem wlaczyc WINSA. Komputery rozumiem sie nie widza? tak? To moze macie rozne grupy robocze?
_________________ Gość Przeczytaj regulamin zanim zaczniesz przygode z forum.
Przed napisaniem nowego tematu uzyj opcji szukaj
zapora systemowa w w viscie na lapku ma wyzszy stopień bezopieczeństwa:) albo odwrotnie
co do baterii to nie bardzo rozumiem jaki jest sens niszczenia jej poprzez nidoładowywanie jak masz podłączony do sieci to wyjmuj baterie i tyle, chociaz lepiej by było dla niej jak by byłą zawsze nałądowana
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Ponoć bateria nie ładowana do końca dłużej trzyma. Niektórzy odłączają baterie od laptopa i korzystają z niego jak ze stacjonarnego-należy wówczas pamiętać o naładowaniu baterii tylko do 40% i doładowywaniu jej co jakiś czas(do 40%). Czemu akurat 70% to nie wiem, ale pewnie chodzi o przedłużenie żywotności. Warto dodać że wysokie temperatury zużywają baterie, no i mrozy też szkodzą. Różne baterie (różne technologie) potrzebują innej pielęgnacji!
Warto przeczytać o ustawieniach zasilania Żywotność baterii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum