Płyta główna: ASUS P5K-E WIFI-AP
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz Socket 775 6144kB L2 BOX
Pamięć Ram: 2x2GB PC8500 1066MHz OCZ Reaper CL5
Karta graficzna: Asus GeForce 8800GTS 512MB DDR3 PCI-E TV/2xDVI
Dysk twardy: Seagate Barracuda 7200.11 500GB Serial ATA/300 7200rpm 32MB cache NCQ
Nagrywarka DVD: DVD +/- RW Teac DV-W520GM OEM czarna
Zasilacz: Chieftec 560W CFT-560A-12S ATX PFC
Obudowa: Cooler Master Dominator RC-690-KKN1-GP ATX czarna
Klawiatura: Logitech Classic 200 USB czarna
Wentylator: cooler Pentagram FreeZone NXC-100 Cu
1. Czy ta konfiguracja będzie działać ze sobą?
- czym różni się wersja BOX podanego procesora od wersji OEM i czy ma to jakieś znaczenie w dopasowaniu procesora do płyty głównej (jeśli tak to którą wybrać do podanej płyty).
- czy podany wentylator będzie się dało zamontować na tej płycie/procesorze i czy zmieści się w obudowie.
2. Czy podany zasilacz uciągnie komputer w takiej konfiguracji.
Bardzo proszę o pomoc. Nie jestem ekspertem w dziedzinie komputerów i tę konfigurację wybrałem opierając się na opiniach z różnych forów. Jeśli okaże się, że coś w niej nie gra również proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 279 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-06-23, 16:52
Cytat:
1. Czy ta konfiguracja będzie działać ze sobą?
Tak
Cytat:
- czym różni się wersja BOX podanego procesora od wersji OEM i czy ma to jakieś znaczenie w dopasowaniu procesora do płyty głównej (jeśli tak to którą wybrać do podanej płyty).
OEM = bez chłodzenia i rok mniej gwarancji
BOX = z chłodzeniem
Cytat:
- czy podany wentylator będzie się dało zamontować na tej płycie/procesorze i czy zmieści się w obudowie.
Da się bo ten cooler jest pod podstawkę LGA775 a Twoja płyta właśnie taką ma.
Cytat:
2. Czy podany zasilacz uciągnie komputer w takiej konfiguracji.
Jak już wspominałem nie znam się najlepiej na sprzęcie komputerowym więc ciężko jest mi ocenić co jest lepsze, a co gorsze. Natomiast jakimś tam wyznacznikiem (może nie najlepszym) jest dla mnie cena i bardzo często wolę zapłacić więcej bo nawet jeśli produkty są do siebie bardzo podobne i wybiorę ten droższy to jeśli będę z niego niezadowolony, będę mógł przynajmniej wkurzyć się na producenta, który wypuścił drogi bubel, a nie na siebie za to, że chciałem oszczędzić kilka złotych (;
mis456 napisał/a:
Rilsir napisał/a:
Karta graficzna: Asus GeForce 8800GTS 512MB DDR3 PCI-E TV/2xDVI
Aktualnie wydajniejszy i tańszy jest radeon HD4850
Jestem uprzedzony do Radeonów.
P.S.
Dzięki za opinię. Jeśli okaże się, że z jakichś przyczyn niemożliwe będzie sprowadzenie wybranych przeze mnie podzespołów, w pierwszej kolejności zasugeruję się twoimi propozycjami.
Jak już wspominałem nie znam się najlepiej na sprzęcie komputerowym więc ciężko jest mi ocenić co jest lepsze, a co gorsze. Natomiast jakimś tam wyznacznikiem (może nie najlepszym) jest dla mnie cena i bardzo często wolę zapłacić więcej bo nawet jeśli produkty są do siebie bardzo podobne i wybiorę ten droższy to jeśli będę z niego niezadowolony, będę mógł przynajmniej wkurzyć się na producenta, który wypuścił drogi bubel, a nie na siebie za to, że chciałem oszczędzić kilka złotych (;
No i właśnie lepszym produktem są MUSHKINY. Firma ta od niedawna jest na Polskim rynku ale od dawna jest na świecie i jest uważana za jedną z najlepszych firm. Seria Redline jest tą najbardziej elitarną z DDR2 firmy MUSHKIN. Jest ona znacznie lepsza od wszystkich OCZ 2x2gb dostępnych na rynku
Nie żebym specjalnie robił OT ale wiesz może i tak jest, nie żebym Ci nie wierzył mis456, że mówisz prawdę ale możesz potwierdzić to jakimiś faktami ?
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Zwracam honor
o mushkinach słyszałem, ale nie wiedziałem, że są aż tak dobre
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Ok... właśnie pertraktuje ze sklepem. Okazało się, że nie mieli tych ramów, które chciałem zamówić pierwotnie więc wszystko wskazuje na to, że zamówię Mushkin'y. Z płytę główną też postaram się podmienić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum