witam . koledze komp nawala wyłącza sie w grach tak normalnie chodzi czasami jak uruchomi proces jakis to tez sie wyłaczy. komp jest nowy. wszystko sprawne czego to moze byc wina? temp. proca 46 płyty gł. 46 i dysku 36. co to moze byc?pomocy ps. nawet dysk wymienił na nowszy i nic
a jaki ma zasilacz
podaj markę i model ... i jak byś mógł to w miarę możliwości podaj jego konfigurację - tego kompa kolegi ...
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
http://allegro.pl/item327...20mm_sata_.html
taki ma . kop to płyta gigabyte s series procesor amd athlon 4400+ 1 gb ddr2 . ale mam podobnego tylko mam grafe geforce 8600GT i wszystko działa ok . stary komp tez sie mu wyłaczał
oj to niech wymieni ten zasilacz jak najszybciej !
jeśli nie chce, żeby mu sie spalił w najbliższej przyszłości komp ...
i będzie po problemie ....
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Zgadzam się z kolegą wyżej musi wymienić zasilać w jak najszybszym czasie bo może jego komp długo nie przetrzymać. A tak swoją drogą to gdzie kupił takiego kompa z tak słabym zasilaczem
Ale komputer normalnie działa tylko przy otwieraniu procesów pada (z tego co przeczytałem) może to też być wina za słabego procesora lub/i małej ilości pamięci ram, ale z drugiej strony też nie wiadomo jaki ma zasilacz
A i jeszcze jedno pytanko. Mój kolega miał podobny problem ale komp mu się restartował gdy włączał jakąś grę tylko czasami się wyłączał. Czy komputer twojego kolegi zawsze się wyłącza czy czasami restartuje???
PS.
Ja też miałem taki problem i okazało się że procesor mi padł.
problemem na 99% jest za słaby zasilacz
raczej mało prawdopodobne ze resetuje sie bo ma za słabego procka a na pewno nie dla tego ze ma za mało ram-u
a teraz moje pytanie:
"proces jakiś"- czy to jest gra czy tez jak worda lub film odpala to sie resetuje?
sprawdz obciązenie CPU najlepiej uruchomcie Proces Explorer
http://dobreprogramy.pl/i...+Explorer+11.11
i patrzcie przy jakim zajęciu procesora sie resetuje jezeli generalnie przy małym (do50%) to nie jest to zasilacz a np dysk twardy(lużna taśma) źle założony ram itp najlepiej w takim przypadku rozłożyć kompa i poskładać z powrotem
jezeli resetuje sie przy duzym obciązeniu ( 70% i więcej) to wymień zasilacz wtedy pogadamy
PS: kupił takiego kompa bo mało kto patrzy na zasiłke przy kupowaniu kmpa liczy sie procek( im wiecej GHZ tym lepiej reszta nie ma znaczenia) , grafa(tutaj roznie), ram (im wiecej tym lepiej), dysk(jak ram), CENA , a to na jakiej mobo i z jakim zasilaczem lub jakiej firmy jest HDD to kogo to obchodzi ? sprzedawca ma to generalnie w d... liczy sie to ze marża jest 30% i tyle, on na tym nie bedzie pracował
PS2: jak ja kupowałem kompa to trafiłem na dobrego sprzedawce bo mi dziadostwa nie wcisnoł, tak później wywnioskowałem bo przy zakupie kompletnie nie miałem o tym pojecia
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum