Wiatrak bez zmiany. Pozatym zapewniam Cię że będzie super cicho. Nie to co ta twoja "maszyna" co teraz masz (wiem bo sam słyszałem) A więc ja bym nie zmieniał. OCZ 500w SLI jest także cichy.
Co do ramu to niepotrzebne mu goodramy na micronach bo on nie będzie poprostu kręcił. Zwykły, dobry ocz rev.2 4x1024mb wystarczy w zupełności
_________________ Ekipa tego forum to totalna porażka, kompletnie odradzam wchodzić z nimi w chociaż najmniejsze stosunki. Pozdro BQ
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wysłany: 2008-06-06, 06:53
A możecie mi jeszcze raz powiedzieć czemu nie opłaca się kupować procków 4 rdzeniowych? Wiem, że narazie nie ma takich aplikacji, które w pełni wykorzystują 4 rdzenie, ale odrazu już bym miał 4 rdzeniowy procesor. Ten komputer chce sobie kupić z myślą o użytkowaniu nim parę ładnych lat.
A możecie mi jeszcze raz powiedzieć czemu nie opłaca się kupować procków 4 rdzeniowych? Wiem, że narazie nie ma takich aplikacji, które w pełni wykorzystują 4 rdzenie, ale odrazu już bym miał 4 rdzeniowy procesor. Ten komputer chce sobie kupić z myślą o użytkowaniu nim parę ładnych lat.
Parę lat ?
komputer wymienia się zazwyczaj co jakieś 2-3 lata bo później to już trochę kijowo go używać a tym bardziej jeśli jest to komputer z marketu - bo dużo ludzi tak kupuje, chociaż z roku na rok coraz mniej - wolą sobie poskładać jakiegoś i mają spokój, coraz więcej ludi tak zaczyna robić ...
poza tym jeśli byś nie miał kasy na wymianę całego komputera to i tak go będziesz modernizował z nurtem technologii, więc jeśli by się okazało za 2-3 lata, że quad to największa porażka z dziejach procesorów to wszyscy zaczeli by je wymieniać i Ty też byś musiał ...
Nie ma najmniejszego sensu kupować teraz quada jeśli już wiesz, że on jest nieopłacalny, a za jego cenę możesz kupić coś lepszego ...
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Odol na razie nie ma co się pchać w cztery rdzenie - nieopłacalne. Zamiast tego brać dobrego dwu rdzeniowca - nie leć na liczby, bo żaden szpan że powiesz że ma cztery rdzenie Powiesz że masz dwa to mogą ci powiedzieć że jakiś "łom" ci komputer składał - ale oni sami nie wiedzą co mówią
_________________ Ekipa tego forum to totalna porażka, kompletnie odradzam wchodzić z nimi w chociaż najmniejsze stosunki. Pozdro BQ
Wysłany: 2008-06-06, 15:47
W sumie to co powiedział KiceK było mądre. U mnie w klasie wszyscy mówią żebym brał 4 rdzeniowego bo są "lepsiejsze".
P.s Dobra dowiedziałem się już sporo rzeczy. Dozbieram jeszcze tak z 1tys. ( za miecha pewnie będzie ) i wybieram się do jakiegoś fajnego sklepu komputerowego. Nie wiecie może gdzie jest najbliższy sklep "Apollo", lub jakiś inny w miarę niedrogi sklep?
Pozdrawiam i oczywiście dziękuję za otrzymaną pomoc ;=].
nie koniecznie musisz kupować w apollo
tu masz temat z kilkoma dobrymi i sprawdzonymi sklepami
poszukaj może któryś jest nie daleko Ełku a te 20-30zł różnicy Cię chyba nie zbawi ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum