bardzo wydajny sprzęt, a poza tym nie drogi ... a i wszystkie zestawy w tym przedziale cenowym w porównaniu do AMD zostawia w tyle ...
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Po co jemu 8800GT, jak procek nie będzie wydajny? Jak ma być na Intelu lub Pentiumie, to niech w zestawie Kicka, zmieni procek na E2200 lub E2220, cena może ulec zmianie o mniej więcej 50zł, ale będzie miał za ro wydajniejszy komputer.
tylko, że jak podkręci ten e2180 to nie trzeba nic płacić, a i tak uzyska efekt który chce ... poza tym jak to mu nie trzeba 8800GT, to co Twoim zdaniem tam się powinno znajdować ? 6600GT ?
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Wiecie co jak co ale komputer lepiej złożyć samemu a nie kupować zestawy Znam to ze swojego doświadczenia miałem już idealny złożony komputer ale musiałem czekać tydzień na części to mi się pośpieszyło i kupiłem zestaw a żałuję...
_________________ Od zadawania pytań jest forum więc nie męcz mnie poza nim...
no to to jest widome, że lepiej złożyć niż kupić gotowca ... dla tego proponujemy mu coś lepszego ...
KamilS, chyba jesteś śmieszny proponując e2220 i 8600GTS po podkręceniu ? i co by mu to dało ?
Tylko o/c i o/c, dajcie z tym spokój. Pomożesz jemu podkręcać jak nie umie? Wymienisz jemu wentylator/zasilacz, whatever jak się spali, przez złe podkręcenie, wątpię. Dziwne, żę 8600GTS nie nadaje się do gier, znam sporo ludzi co na tych kartach siedzą, już dłuższy czas i nie narzekają, na słabą wydajność gier ...
Przy podkręcaniu mu mogę jak najbardziej pomóc ... no ale koniec OT jeszcze jeden post nie na temat i polecą WARNY !
Przy podkręcaniu bym uważał, iż komputer może się grzać, radze wtedy wymienić chłodzenie na azotowe lub inne.
Ty chłopie się dobrze czujesz ?
Azotowe ? a po co mu to ? Ja na swoim procku ( e4500 ) z zegarem 2,2 GHz wyciągnąłem 3,3 GHz bez żadnego problemu na chłodzeniu powietrzem ...
Lepiej uważaj co piszesz ... bo jeszcze jeden taki post i warn ...
Radzio15, jest jeszcze chłodzenie ciekłym azotem i chłodzenie kaskadowe ( freon ), obecnie najlepsze ...
Ostatnio zmieniony przez zeniTh 2008-07-01, 10:09, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 279 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-07-01, 10:06
Cytat:
radze wtedy wymienić chłodzenie na azotowe lub inne.
No bardzo ciekawe... a może odrazu freon, co?
Jak już to wodne... ale po co? Chłodzenie aktywne w zupełności wystarczy, tylko zmienić je na inne niż boxowe...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum