Wysłany: 2008-06-27, 20:17 Co sądzicie o tym zestawie?
Cze, jestem nowy na tym forum =D
Zwracam się do specjalistów z prośbą o pomoc w wyborze kompa.
Służyć będzie do internetu, filmów, ale jak nowy to i do gier. Miernikiem wydajności jest dla mnie Assassin's Creed =D
http://www.komputronik.pl...pelny,id,54608/
Co o tym sądzicie? Czy jak na swoją cenę to jest niezły?
Czy da się na nim pograć super płynnie w Assassin's Creed w średniej rozdzielczości i średnich detalach?
Na kompa mam 3150zł, ale muszę kupić monitor LCD. Ten mam już wybrany, kosztuje 550zł, więc na samego blaszaka mam 2600zł. Ewentualnie odłożę jeszcze ze 200zł.
Z góry dzięki za wszelkie opinie na temat tego kompa, ale jak byście mogli znaleźć coś lepszego w podobnej cenie to byłbym wdzięczny .
PS: Jak już ktoś byłby miły poszukać dla mnie jakiegoś dobrego zestawu, to musi być to koniecznie z oferty komputronika.
PS2: Najlepiej z WinXP , ale w ostateczności może być też Vista.
Z góry dzięki za wszelkie opinie i sugestie.
Niee, kompów z oferty komputronika nie porównuj do tych z np. Media Markt =P To nie to samo. Ja sie pytałem, czy to dobry i wydajny zestaw, a nie, czy warto składać ^^
Na tym kompie spokojnie zagrasz w assasina na ful detalach
poza tym ten kompik nie jest AŻ taki zły, nie ma porównania do tych z allegro, bo tam wciskany jest najgorszy shit, a tu już jest obudowa CM, zasilacz Chieftec, to już coś ...
i jeszcze jedno, nie wiem jak tam z systemem, ale jeśli chcesz grać w assasina bez żadnych problemów na Viście to musi to być Vista 32-bitowa, przy 64-bitowej byś musiał kombinować z crackowaniem gry specjalnie pod 64-bitowy system ...
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
no nie wiem ... czy nie musiałby kupować specjalnej wersji ? nie znam się na grach, bo nie gram ...
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
64 bitowe procesory obsługują 32 bitowe programy (nie tylko gry bo gra to też program tak dla ścisłości), ale na odwrót to już nie działa czyli 32 bitowy procesor nie poradzi sobie z programem napisanym na 64 bity
to to ja wiem, ale nie wiem jak jest z grami trzy trzeba coś przestawiać czy nie ... wiesz, ja jak już w coś gram to ściągam na kilka dni i później wywalam ...
hmmm.. Ja gram jedynie w szachy i call of dytu(oryginałka do internetu mam). Ale u kumpli widziałem rózne problemy więc powiem tak jak jest jakiś problem z grą to wystarczy ściągnąć łatkę ze strony producenta pod warunkiem że jest to oryginał. A jak pirat trzeba czasami się namęczyć.
wracając do kompa to samemu składając by ci wyszło z 200-300zł mniej i jest pewniejsze bo ze sklepu to się szybko psują.. wiem na własnym przypadku... Wejdź tu www.znak.pl i sobie oblicz mniej więcej ile by kosztował komp wedle twoich wymagań.. pzdr
[ Dodano: 2008-06-29, 11:56 ]
co do stronki to zapomniałem dodać po prawo masz NARZĘDZIA i potem klikasz Konfigurator zestawów z podglądem kolorystycznymi sobie wybierasz...
Zestawik spox tylko ja bym zmienił w nim zasilacz na mocniejszy.Ja bym wolał kompa z prockiem AMD bo cos nie jestem pewny do Intela ale to juz twoja sparawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum