FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Co sądzicie o tym zestawie?
Autor Wiadomość
Marchalt 

Wysłany: 2008-06-27, 20:17   Co sądzicie o tym zestawie?

Cze, jestem nowy na tym forum =D
Zwracam się do specjalistów z prośbą o pomoc w wyborze kompa.
Służyć będzie do internetu, filmów, ale jak nowy to i do gier. Miernikiem wydajności jest dla mnie Assassin's Creed =D
http://www.komputronik.pl...pelny,id,54608/
Co o tym sądzicie? Czy jak na swoją cenę to jest niezły?
Czy da się na nim pograć super płynnie w Assassin's Creed w średniej rozdzielczości i średnich detalach?
Na kompa mam 3150zł, ale muszę kupić monitor LCD. Ten mam już wybrany, kosztuje 550zł, więc na samego blaszaka mam 2600zł. Ewentualnie odłożę jeszcze ze 200zł.
Z góry dzięki za wszelkie opinie na temat tego kompa, ale jak byście mogli znaleźć coś lepszego w podobnej cenie to byłbym wdzięczny :D .
PS: Jak już ktoś byłby miły poszukać dla mnie jakiegoś dobrego zestawu, to musi być to koniecznie z oferty komputronika.
PS2: Najlepiej z WinXP :) , ale w ostateczności może być też Vista.
Z góry dzięki za wszelkie opinie i sugestie.

Assassin 
HardWare Master

Wysłany: 2008-06-27, 20:40   

Nie lepiej złozyć kompa ;) ? Takie sklepowe , sie szybko ...rozwalają... ;) :roll:

Marchalt 

Wysłany: 2008-06-27, 20:49   

Assassin napisał/a:
Nie lepiej złozyć kompa ;) ?:

Niee, kompów z oferty komputronika nie porównuj do tych z np. Media Markt =P To nie to samo. Ja sie pytałem, czy to dobry i wydajny zestaw, a nie, czy warto składać ^^
Assassin napisał/a:
Takie sklepowe , sie szybko ...rozwalają... ;)

Traktuję to dosłownie: od czego jest gwarancja? ;)

zeniTh 
Graficiarz INFO-PC

Zaproszone osoby: 12

Wysłany: 2008-06-27, 22:03   

Na tym kompie spokojnie zagrasz w assasina na ful detalach
poza tym ten kompik nie jest AŻ taki zły, nie ma porównania do tych z allegro, bo tam wciskany jest najgorszy shit, a tu już jest obudowa CM, zasilacz Chieftec, to już coś ...

i jeszcze jedno, nie wiem jak tam z systemem, ale jeśli chcesz grać w assasina bez żadnych problemów na Viście to musi to być Vista 32-bitowa, przy 64-bitowej byś musiał kombinować z crackowaniem gry specjalnie pod 64-bitowy system ...

demonix 

Wysłany: 2008-06-28, 15:33   

zeniTh napisał/a:
przy 64-bitowej byś musiał kombinować z crackowaniem gry specjalnie pod 64-bitowy system ...
nie lepiej kupić oryginał wtedy będzie mu działać na 100%

zeniTh 
Graficiarz INFO-PC

Wysłany: 2008-06-28, 19:50   

no nie wiem ... czy nie musiałby kupować specjalnej wersji ? nie znam się na grach, bo nie gram ...

demonix 

Wysłany: 2008-06-28, 20:45   

64 bitowe procesory obsługują 32 bitowe programy (nie tylko gry bo gra to też program tak dla ścisłości), ale na odwrót to już nie działa czyli 32 bitowy procesor nie poradzi sobie z programem napisanym na 64 bity

zeniTh 
Graficiarz INFO-PC

Wysłany: 2008-06-28, 21:09   

to to ja wiem, ale nie wiem jak jest z grami trzy trzeba coś przestawiać czy nie ... wiesz, ja jak już w coś gram to ściągam na kilka dni i później wywalam ...

demonix 

Wysłany: 2008-06-29, 09:14   

hmmm.. Ja gram jedynie w szachy i call of dytu(oryginałka do internetu mam). Ale u kumpli widziałem rózne problemy więc powiem tak jak jest jakiś problem z grą to wystarczy ściągnąć łatkę ze strony producenta pod warunkiem że jest to oryginał. A jak pirat trzeba czasami się namęczyć.

Radzio15 
po małej przerwie

Wysłany: 2008-06-29, 10:52   

wracając do kompa to samemu składając by ci wyszło z 200-300zł mniej i jest pewniejsze bo ze sklepu to się szybko psują.. wiem na własnym przypadku... Wejdź tu www.znak.pl i sobie oblicz mniej więcej ile by kosztował komp wedle twoich wymagań.. pzdr

[ Dodano: 2008-06-29, 11:56 ]
co do stronki to zapomniałem dodać po prawo masz NARZĘDZIA i potem klikasz Konfigurator zestawów z podglądem kolorystycznymi sobie wybierasz...

patrykss12 
TYLKO WIDZEW!

Wysłany: 2008-07-03, 12:48   

Nie opłaca się w 100%!!!

ADRES: HTTP://WWW.POLONIAANDRZEJOW.CBA.PL

Re4k 

Wysłany: 2008-07-03, 14:23   

Zestawik spox tylko ja bym zmienił w nim zasilacz na mocniejszy.Ja bym wolał kompa z prockiem AMD bo cos nie jestem pewny do Intela ale to juz twoja sparawa :P

Odpowiedz do tematu