Gdy pobierzemy i zainstalujemy program otwieramy go i postępujemy zgodnie z instrukcją ą poniżej...
1. Na stronie głównej klikamy nowe połączenie.
2. Odznaczamy połączenie "anonymus" i wpisujemy nazwę hosta np. jakas_tam_strona.pl (ma to być adres strony) i klikamy "OK" .
3. Wpisujemy użytkownika bazy danych i naciskamy "OK" . Niekiedy jest taki sam jak nazwa hosta.
4. Wpisujemy hasło i naciskamy "OK".
Gdy już połączymy sie z serwerem FTP czas na wysyłanie plików
1. W katalogu głównym serwera wybieramy folder gdzie ma być wysłany plik.
2. Znajdujemy plik na swoim komputerze i przenosimy (przeciągamy).
3. W czasie wysyłania wyskakuje komunikat o nazwę pliku. Można ją zmienić lub pozostawić taką jaka jest i naciskamy "OK"
4 Właśnie wysłaliśmy plik na serwer.
Wysłany: 2008-04-02, 19:50
Nie obraź się, ale dla mnie ten poradnik jest po prostu kitem. Temat taki oczywisty i w dodatku słabo opisany. Mogłeś chociaż lepiej opisać procesy konfiguracji z ftp, bo kopiować pliki w Totalu każdy chyba potrafi...
PS. nie chciałeś tym aby tylko odrobić sobie warna??
szczerze mówiąc to spodziewałem się tutaj czegoś innego, a mianowicie że napiszesz tu jakiegoś prostego klienta FTP w PHP i go opiszesz, a tu... kurs obsługi TC Wg mnie to zaśmiecanie forum.
Wysłany: 2008-04-02, 20:36
Narazie nie usuwaj. Zobaczymy co powiedzą inni. Koledze mogłeś wytłumaczyć bez forum, bo w środowisku komputerowym prawie każdy wie jak to się robi. Może jeszcze by przeszło, gdybyś dał więcej szczegółów - to jest zbyt powierzchowne i ogólne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum