Wysłany: 2008-03-15, 17:56 Tworzenie strony www
1. Na początku musimy mieć pomysł, o czym ma być strona.
2. Na kartkach rozrysowujemy plan naszej strony oraz dzielimy ją na działy, z jakich będzie składała się strona.
3. W edytorze HTML (polecam EdHTML) dzielimy stronę na kilka elementów (div'ami lub tabelą) - menu boczne, banner, menu główne, stopka itd.
4. Wstawiamy linki w menu bocznym (do podstron, a także innych witryn).
5. Samemu lub z pomocą grafika tworzymy jakieś elementy graficzne strony (w tym banner, buttony na wymianę i inne obrazki).
6. Stylami CSS ustalamy kolorystykę i ogólny wygląd strony.
7. Wpisujemy treści dla wszystkich podstron naszego serwisu.
8. Możemy urozmaicić stronę jakimiś skryptami (java, flash, php) - np. rozsuwającym się menu, liczniki, itd.
9. Generalnie sprawdzamy każdą podstronę (błędy w tekście i kodzie strony).
10. Na wybrany serwer wrzucamy swoje pliki (np. przez Total Commandera).
11. Pozycjonujemy swoją stronę w wyszukiwarkach, wymieniamy się linkami lub buttonami z różnymi stronami i forami, reklamujemy stronę w toplistach itp.
12. Rejestrujemy się w programie GoogleAds.
GOTOWE!
Nie należy jednak zapominać o częstych aktualizacjach strony - należy zadbać o osoby interesujące się twoją witryną. Dodatkowo można zrobić forum lub chat - zapewnia to większy kontakt z użytkownikami, a w efekcie do wyrażania swoich opinii (dzięki temu będzie można zmienić/dodać/usunąć coś na forum).
Nic dodac nic ujac. Ja tylko, z gory polecam nauke odrazu PHP. Gdyz, chcac zarzadzac trescia, wygodnijesze jest w PHP, gdzie zmieniasz przyciskami, niz edytowac calej stronki HTMl, ;].
//surex: koduj linki, następnym razem bedzie warn.
Photoshop>Macromedia Dreamweaver>Serwer
Osobiście najpierw robie w ph, jakoś nie rozrysowuje, jak mam pomysł to robota sama idzie
Ej jak to tak, od razu kod, ja muszę mieć grafikę najpierw
Offtopic// Gość lubie cię.
//surex: nie jest to zabronione ale staraj sie nie używać you w postach, może to prowadzić do złych wniosków
//tfujkermit: Przepraszam, ale skąd pomysł na tego off-topa? Jeśli żywisz do mnie sympatię, możesz podzielić się tym ze mną w wiadomości prywatnej, lub dodać posta w dziale off-topic.
Wysłany: 2008-03-25, 18:34
Zanim podzielisz stronę w edytorze, najlepiej jest ją właśnie rozrysować na kartce także pod kątem wymiarów. Początkowo możesz włożyć jakiekolwiek obrazki o takich wymiarach, a potem wsadzisz sobie końcowe wersje obrazków.
Ja Juz dawno ale to bardzo dawno stron nie robilem ale raz za czas wlepi mi sie jakies zlecenie na strone za 50-60 zł to trzeba zrobic.. najpierw to najlepiej umiec robic w grafice lub miec grafikow .. ja mam grafikow kilku ktorzy pomagaja i jestem im wdzieczny<Pozdro dla was>
Później najlepiej rozrysowac troszke na kartce jak ma miej wiecje wyglodac strona co ma byc jaka grafika itp... i puźniej Kodowanie HTML<< trudna praca ale dla ludzi troszkę uzdolnionych to jest 5-6 h roboty>> Puźniej ulubiony dział moj Reklama.. nie reklamujce nielegalnych Radyjek Zaiks moze cie odwiedzic>> wiem cos na ten temat.. Ale tak to wszystko jest Git>> Pozdro:D
_________________ "Żeby Być Kims Najpierw Trzeba Być Sobą" - Wiliam Szekspir>>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum