Wysłany: 2008-08-07, 17:48 Galeria zdjęć
Witam!
Poszukuję osoby, która zna Flasha lub Javę. Z góry przepraszam jeśli wybrałem zły dział (wahałem się jeszcze między OffTopic). Problem polega na tym, że potrzebuję skryptu do galerii zdjęć na swoją stronę. Nie jest to jednak jakiś zwykły skrypt, mam na myśli konkretny projekt.
Chętnych, którzy potrafiliby wykonać coś takiego w jednym z tych języków zapraszam na gg: 8903658, a podam projekt i wytłumaczę o co mi dokładnie chodzi.
1. Rozpakuj zawartość pliku IMGallery25.zip do dowolnego katalogu na dysku twardym Twojego komputera a następnie wgraj ją na serwer WWW (korzystając z dowolnego klienta FTP).
2. Wpisz w przeglądarce internetowej adres serwera WWW, pod którym umieściłeś zawartość pliku IMGallery.zip np. www.mojadomena.pl/IMGallery/. Kiedy to zrobisz uruchomi się skrypt instalacyjny.
3. Po uruchomieniu się skryptu instalacyjnego przed Twoimi oczami pojawi się formularz, w którym należy wpisać dane potrzebne do skonfigurowania połączenia z bazą MySQL.
4. Wypełnij formularz a następnie zatwierdź wprowadzone dane. Jeśli utworzenie tabel w bazie danych przebiegnie pomyślnie pojawi się przed Tobą link, któy umożliwi Tobie pobranie pliku z konfiguracją MySQL.
5. Pobierz plik konfiguracyjny "conf.php" a następnie skopiuj go do katalogu głównego galerii, który znajduje się na Twoim serwerze WWW.
6. Korzystając z dowolnego klienta FTP zmień prawa dostępu do katalogów : /banery, /miniatury, /obrazy na 777 (klient FTP w IE także umożliwia zmianę uprawnień). Jeśli tego nie zrobisz zdjęcia nie będą się zapisywały na serwer.
7. Dla bezpieczeństwa usuń z katalogu głównego galerii katalog o nazwie /install
8. Jeśli postępowałeś/aś zgodnie z powyższą instrukcją galeria jest gotowa do użytku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum