Wysłany: 2008-04-06, 22:17 Upload
Chodzi mi o to ze mam konto ftp i chcialbym zrobic cos takiego jak tu:
http://platinum.edu.pl/~power/up/
czy mogl by mi podac zrodlo jakie musialbym napisac zebym mogl wrzucac pliki na swoj serwer albo w jaki sposob to w ogole zrobic?
Tego nie napiszesz w HTML-u, co nie znaczy, że owego nie ma.
http://www.hotscripts.pl/produkt-2219.html - Polecam ten skrypt. Prosty system uploadu plików, bardzo łatwy do zintegrowania z resztą strony. Łatwa instalacja.
Zaś ten ma możliwość ustawienia limitu znaków dla nazwy pliku, rozmiaru i typu (MIME) przez drobną zmianę kodu źródłowego. W sumie to wybierz, który chcesz.
Wiek: 19 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 354 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2008-04-07, 10:21
norbi123 napisał/a:
Wielkie dzieki ale czy przez te skrypty bede mogl wrzucac na swoj serwer czy na inne ogolno dostepne?
Proste ze na swoj. Jesli umiescisz go na swoim serwerze to te ksrypty zawieraja pewne foldery jak upload czy tez czasem tmp gdzie beda przechowywane wszystkie dane jakie zostana uploatowane przez osoby kozystajace ze skryptu.
_________________ Gość Przeczytaj regulamin zanim zaczniesz przygode z forum.
Przed napisaniem nowego tematu uzyj opcji szukaj
Wysłany: 2008-04-07, 16:39
a czy te skrypty sa zabezpieczone? bo slyszalem ze kumpel wyciagnal jakos wrzucaja pliki wlasnie przez takie cos haslo. i czy moge jakos zrobic zeby tylko poszegolne typy plikow mozna bylo wrzucac?
Wysłany: 2008-04-11, 23:36
Mam jeszcze pytanie dotyczace tego megaupload. Sciaglem ten caly folder na dysk z tej strony ale nie mam pojecia co z tym zrobic. Mam to wrzucic na serwer? a jak wrzuce to jaki kod zrodlowy strony napisac zeby to dzialalo i zebym mogl wrzucac kliki na swoj serwer?? bo nie mam zielonego pojecia. MOze komus chce sie opisac albo jakis link do instrukcji jak to zrobic?
No to na początek musisz rozpakować, i wrzucić bezpośrednio na serwer, nie w żadnych folderach, tylko żeby index był bezpośrednio. Jak coś to moje GG chyba masz. Jestem chętny do pomocy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum