Wysłany: 2008-03-28, 09:11 [Pytanie] czy da sie naprawić baze danych?
czy da sie naprawić baze danych posiadając pliki które są na serwerze (nie wszystkie bo mam tylko te które są widoczne dla wszystkich użytkownikw). powodem takiego pytania jest to że otrzymałem pliki foum aby przeżucić je na inny hosting (nie miałem dostępu do ftp)
_________________ strona z najlepszym rapem z podziemia w moim podpisie - zapraszam
http://www.laboraptorium.pl
ty - tak do ciebie to jest, przestań używać znacznika [.you]
no bo mam pliki te które można pobrać klikając prawym przyciskiem myszy i skopiować porostu (pliki kopiowałem inaczej niż opisałem teraz ale podobnie to wyglądało) i chce z tego odtworzyć forum które jest zawarte w tych plikach na innym serwerze.
nie wiem jak to jeszcze wytłumaczyć dlatego posłużę sie przykładem:
-forum początkowo stało na serwerze np. i-fora.info (niema dostępu do ftp)
-pobrałem pliki metodą podobną do zwykłego kopiowania (zapisywania stron html)
-pliki pobrane w 100% działają u mnie na dysku
-i chce z nich odtworzyć forum które stało na serwerze i-fora.info na innym płatnym hostingu
gdzie mam dostęp do ftp
_________________ strona z najlepszym rapem z podziemia w moim podpisie - zapraszam
http://www.laboraptorium.pl
ty - tak do ciebie to jest, przestań używać znacznika [.you]
Wiek: 19 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 354 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2008-03-28, 20:51
ale zeby odtworzyc to forum musisz miec baze danych starego forum. A z tego co wiem to zaden serwis ktory udostepnia darmowe fora nie udostepni ci kopii bazy danych(i-fora.info tez nie bo jestem jej wspolwlascicielem) wiec chyba nie uda ci sie osiagnac celu, no chyba ze masz juz ta baze?
_________________ Gość Przeczytaj regulamin zanim zaczniesz przygode z forum.
Przed napisaniem nowego tematu uzyj opcji szukaj
Wiek: 19 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 354 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2008-03-29, 13:54
BQ napisał/a:
lazaaaa napisał/a:
kurcze...a nie da sie zmontować jakoś bazy danych ?
Niektóre serwery robią backupy co jakiś czas. Ewentualnie możesz napisać do admina serwera. No chyba, że sam zrobiłeś wcześniej kopię?
Jesli forum bylo w serwisie udostepnajacym fora to nie ma mozliowsc odzykania bazy danych!! Nie mozesz sam sobie robic backupa bazy bo jest to zawsze blokowane!! Zreszta i tam backup robi sie na serwerze a nie na dysku wiec i tak nie masz do serwera dostepu. Przykro mi ale w tej sprawie raczej nic nie zdzialasz.
_________________ Gość Przeczytaj regulamin zanim zaczniesz przygode z forum.
Przed napisaniem nowego tematu uzyj opcji szukaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum