Wysłany: 2008-07-02, 10:16 Podyskutujmy o przemo
Wiec będzie to kontynuacja tego tematu:
http://www.info-pc.org/to...875,15.htm#7596
Akurat ilość userów nie ma nic do rzeczy bo każdy skrypt i tak przy logowaniu musi przeżycic listę userów. Nie zależnie od skryptu metoda działania jest taka sama lub podobna.
Co do bezpieczeństwa nie wiem kto naopowiadał ci takich bzdur. Poczytaj sobie troche a później pogadamy.
_________________ Wiara potrafi czynić cuda. Trzeba tylko mocno wierzyć.
w tych lepiej zaprojektowanych skryptach wyszukiwanie userów przy logowaniu realizowane jest w bazie dancyh przez odpowiednie zapytanie.
oczywiste plusy to:
szybkość (i tak musimy się połączyć z bazą, wykonać zapytanie)
mniejsze zużycie pamięci przez skrypt
mniejsze obciążenie systemu
więc przy phpBB ilośc userów dla skryptu jest raczej mało istotna, a mysql (najpopularniejsza baza) radzi sobie dość dobrze z setkami tyścięcy rekordów, wiec imo argument malo trafiony.
@topic: przyznam się skryptu nie analizowałem, humanistą nie jestem i wszędzie powtarzanych plotek siać nie bede. uważam też że w takim temacie raczej powinny się znaleźć wypowiedzi osób co skrypt analizowali coby dyskusja trzymała poziom i była poparta faktami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum