Wysłany: 2008-05-03, 13:51 Podstawowe rangi w Php przemo
Witam mam taki problem. Dodałem sobie grupy "Admin" , "Helpdesk" , Moderator itp., ale w legendzie na stronie głównej jest jeszcze Administrator moderator i junior admin których nie chcę mieć. Jak ich skasować ?
OK Jak masz forum z ftp to robisz tak.
1.Otwierasz program Total Commander obojętnie jaką wersję
2.Klikasz u góry "Sieć" i wybierasz "FTP Nowe połączenie..."
3.Tam pisze "Połącz z (host lub URL):" wpisujemy wtedy link do swojego forum bez www np. music4you.lua.pl (moje forum:P) niżej nic nie zaznaczasz ani anonymous ani firewall, klikasz OK.
4.Po chwili wyskoczy Ci okienko. Tam trzeba wpisać użytkownika ftp czyli ten login jakim zarejestrowałeś się na stronie serwera czyli np. na lua.pl albo yoyo.pl. Dajesz OK potem wpisujesz hasło do tego loginu.
5.Wtedy połączy Cię z plikami do twojej strony.
6.Następnie wchodzisz do folderu "[templates]", w którym są foldery z zainstalowanymi stylami na twoim forum. Otwierasz dany styl, a następnie szukasz pliku "nazwa_stylu.css" np."DarkMW.css". Klikasz na tym pliku prawym przyciskiem myszki, po czym on zaznaczy się na czerwono. Kiedy to zrobimy klikamy u góry "Pliki" i wybieramy "Zmień atrybuty". Wyskoczy nam małe okienko i w nim zmieniamy tam liczbę na 606.
7.Wchodzimy na forum PA>Style>Edytuj Dany Styl. I tam nie dajesz koloru adminowi, modowi, juniorowi. Dajesz "wyślij" i koniec.
Jeśli chcesz usunąć rangi z legędy na stronie głównej najłatwiej to wejdź:
Panel Administracyjny > Style > Edytuj Dane Stylów > [I tam są kolory: Adma, Moda, J.Adma, zostaw pola puste]. Gotowe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum