Znalazłem sobie fajne style do PhpBB2, ale chciałbym pracować na Przemie. Czy można to połączyć? Jeżeli nie, to czy laik poradzi sobie z PhpBB2? Aha jeszcze jedno- Czy mogę postawić forum na domenie prv.pl?
Niestety na prv.pl nie ma bazy MySql, chyba, że wykupisz tam serwer. Polecam ten hosting:
http://www.x10hosting.com/hosting
Bez reklam, a też mało nie dają. A co do phpBB, to nie możesz zaimportować stylu z phpBB2 do phpBB by Przemo. Za reklamę naszego serwisu na Twoim forum mogę Ci ewentualnie taki styl przerobić z phpBB do phpBB by Przemo. W razie czego pisz na PW.
Filezilla jest ok. Ale poleciłbym Ci Total Comandera. Po zainstalowaniu TC wrzuć pliki skryptu do głównego folderu na serwerze, następnie musisz zainstalować forum wypełniając dany formularz. Pamiętaj, Twój serwer powinien mieć minimum jedną bazę MySql.
Co to znaczy "Zainstalować forum" ? Jak to zrobić ?
[ Dodano: 2008-05-01, 12:00 ]
Hmm. nie mogę zarejestrować się na hostingu podanym przez ciebie Możecie mi pomóc? Jakie są dobre i darmowe hostingi z bazą MySQL
Ściągasz skrypt, dajmy na to phpBB by Przemo stąd.
Wypakowujesz to i wrzucasz do katalogu głównego serwera jakimś Total Comanderem czy choćby Filezillą. No i po wrzuceniu plików wchodzisz na www.adrestwojegoforum.pl/install.php i wypełniasz tam pola, w których należy wpisać nazwę bazy, jej użytkownika, hasło i takie tam bzdety. Po poprawnym wypełnieniu tego wszystkiego klikasz Zakończ. Forum zainstalowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum