Wysłany: 2008-03-04, 19:40 phpBB2 czy phpBB3 - opinie
Witam. Założyłem ten temat dla tych, którzy chcą się wypowiedzieć na temat, który ze skryptów for jest lepszy. Stary znany dla wszystkich phpBB2, czy nowy, niedawno puszczony w świat phpBB3. Ja sądzę, że phpBB3 ma o wiele więcej funkcji, lecz kilka spraw ma niedopracowanych. Nie będę ich tu wszystkich wymieniał, ale na przykład bez wgrania jakichkolwiek dodatków, modów nie można poustawiać grup w legendzie (która pierwsza, druga etc.). Jedną z zalet jest to, że phpBB3 nie obciąża zbytnio serwera. To jest moje zdanie, a Wasze?
phpbb3 - jest dobry naprawdę dobry ma dużo lepsze zabezpieczenia jak ktoś ustawi sobię
dużo modyfikacji ;- )...
phpbb2 - coś podobnego do zwykłego phpbb łatwo wkraść się na takie forum,
mało modyfikacji.
Ja osobiście wypowiem się staromodnie jak to niektórzy mówią. Otóż ja uważam że phpBB2 jest dużo lepsze. Po 1. Wszystkim znany dogłębnie kod, szybkość działania, dość mało błędów i jeżeli ktoś się zna dobrze na tym to uczyni ten skrypt a raczej swoje forum bezpiecznym.
phpbb3 - Jeszcze nie stabilna , wciąż dużo błedów , jak dla mnie brzydko się prezentuje
phpbb2 - Stabilna wersja , jedna z lepszych modyfikacji do for , ładnie sie prezentuje
phpbb3 - Jeszcze nie stabilna , wciąż dużo błedów , jak dla mnie brzydko się prezentuje
phpbb2 - Stabilna wersja , jedna z lepszych modyfikacji do for , ładnie sie prezentuje
;-)
Jeżeli będziesz miał modyfikacje do phpbb3 to jest gorsza tak ? <haha>
phpbb2 jest o wiele wiele gorsza , i swojego zdania nie zmienie.
;-)
Jeżeli będziesz miał modyfikacje do phpbb3 to jest gorsza tak ? <haha>
phpbb2 jest o wiele wiele gorsza , i swojego zdania nie zmienie.
Pod względem zabezpieczeń phpBB3 jest o wiele lepsza. Ale w phpBB3 nie podoba mi się jej wygląd i Panel Administracyjny.
phpBB3 daje o wiele więcej możliwości adminowi. Nie wiem, jak "od kuchni" wyglądają inne proponowane fora, ale z doświadczenia mówię, że phpBB3 nie zamieniłbym już na żadne inne, a na jeszcze starym phpBB2 nosiłem się z takowym zamiarem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum