Jak zwiększyć prędkość neta w Windows XP.
1.Klikamy Start->Uruchom.
2.W okienku które się pojawiło wpisujemy gpedit.msc (powinno się pojawić okienko zatytułowane "Zasady grupy")
3.W lewym panelu rozwijamy listę "Konfiguracja komputera->Szablony administracyjne->Sieć->Harmonogram Pakietów QoS" klikając w lewy panelu na "Harmonogram Pakietów" w prawym panelu wyświetli sie kilka pozycji.
4.Klikamy 2x na "Ogranicz rezerwowalną przepustowość".
5.Ustawiamy stan na "Włączone" i ustawiamy limit przepustowości na 0% (dla tych co nie pobierają w ogóle aktualizacji lub ustawiamy inna procentową wartość przepustowości jaką chcemy przeznaczyć dla aktualizacji i klikamy OK.
6.Uruchamiamy ponownie system i cieszymy się szybszym netem :-D .
Uwaga!
Sposób ten zmniejsza prędkość (bądź usuwa) pobierania aktualizacji dla naszego systemu!
_________________ Witaj Gość!
Jeśli masz problemy z programowaniem zapraszam do działu "Programowanie".
Na pewno postaram się pomóc.
Wysłany: 2008-03-11, 12:37
Żeby nie było że skądś skopiowałem to mówię od razu że pisałem z głowy na podstawie tego co kiedyś przeczytałem (screeny i tekst są mojego autorstwa ;-) )
_________________ Witaj Gość!
Jeśli masz problemy z programowaniem zapraszam do działu "Programowanie".
Na pewno postaram się pomóc.
Wiek: 19 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 354 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2008-07-04, 15:54
Radzio15 napisał/a:
Poradnik działa.. Zmiany nie są zbyt duże ale są ....
poradnik raczej "nie dziala" troszku nie po naszemu. Trzeba jednak oddac ze po zrealizowaniu calej operacji/wykonaniu wszystkiego krok po kroku widoczne sa minimalne roznice.
_________________ Gość Przeczytaj regulamin zanim zaczniesz przygode z forum.
Przed napisaniem nowego tematu uzyj opcji szukaj
ta opcja nic nie daje jezeli krtoś ma wyłączone aktualizacje automatyczne(lub ma je ustawiony w normalny sposób czyli " powiadom mnie ale nie pobieraj aktualizacji"
ze wzgledu na to ze te 20% połączenia jest zabierane tylko w przypadku pobierania aktualizacji bez wiedzy uzytkownika( automatyczne) a nie ciągle.
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Wysłany: 2008-08-07, 12:50
u mnie nic nie da
i tak wykorzystuje w porywach 50% lacza...
_________________ intelektualnie masz do mnie sie jak kajak-z-napedem-na-jedno-wioslo do wycieczkowej lodzi podwodnej ...
malo ze glupio wygladasz to jeszcze plywasz w kolko ( lewoskretnie)
czlowiek ma tylko jedną bron do walki ze swoimi pomylkami - własny rozum (mises)
http://samodzielniemyslacy.salon24.pl/index.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum