Wysłany: 2008-06-23, 14:52 Usuwanie zbędnych aplikacji uruchamiających się przy starcie
System po jakimś czasie użytkowania odpala nam się coraz dłużej. Jest to wina dużej ilości aplikacji, które uruchamiają się przy starcie systemu. Problem jest do rozwiązania w bardzo łatwy sposób. A więc do dzieła.
Na początek wybieramy kombinację klawiszy: Win + R. Powinno otworzyć nam się takie okno:
Następnie w okno wpisujemy "msconfing" i wciskamy Enter.
Powinno nam się pojawić coś takiego:
Przechodzimy w zakładkę Uruchamianie i odznaczamy programy, których nie chcemy aby włączały się przy starcie systemu. Następnie zapisujemy, klikając OK i restartujemy komputer.
Można też to zrobić za pomocą programów do oczyszczania komputera!
Np.: http://www.ccleaner.com/u...2.04.543&l=1045
Odpalamy CCleaner wciskamy narzędzia potem autostart i zaznaczamy niepotrzebne rzeczy. Następnie wciskamy usunięcie wpisu i tyle!
Odpowiedź na poniższy post!
To prawda, że jest to dodatkowy program, ale usuwa cały wpis a nie tylko odznacza program startowy! Poza tym spełnia jeszcze inne funkcje, o których można sobie poczytać Te funkcje są łatwiej dostępne i czyszczenie kompa trwa szybciej i prościej!
Ostatnio zmieniony przez pioytrula 2008-06-24, 18:06, w całości zmieniany 2 razy
Ehem, no to ja właśnie mam zamiar wyczyścić kilka aplikacji, żeby nieco przyspieszyć mego kompa. Tylko nie wiem co jest zbędne i (znając moje umiejętności) zaraz coś zrobię źle. Daje screena:
Oczekuje na opinie/porady odnośnie tego, co mogę bezpiecznie wyłączyć.
_________________ Zielona, jeśli chodzi o komputery
Wiek: 19 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 354 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2008-10-29, 20:05
wiec tak mozesz wywalic:
Reader_Sl
Nero Check
Reszty lepiej nie ruszac bo nie zabardzo widze ich lokalizacji... chyba ze pokazesz cala sciezke to wtedy sie wypowiem
_________________ Gość Przeczytaj regulamin zanim zaczniesz przygode z forum.
Przed napisaniem nowego tematu uzyj opcji szukaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum