Dokladnie C i C++ jest raczej jezykiem dla bardziej zaawansownaych.A wlasnie Turbo Pascal bedzie odpowiedi.W wiekszosci sie od niego zaczyna przygode z Programowaniem :-P
Wiek: 19 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 354 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2008-03-09, 17:08
nie radze zaczynac pisac programow od c#. Jest on jezykiem podobnie jak java obiektowym. Wszystko jest oparte na klasach, a ty wogole nie masz o tym pojecia. Sam teraz zglebiam tajniki visual c# i wiem o czym mowie. Zacznij od c++ zwyklego strukturalnego c++ poszukaj sobie synfonia c++ i na jej podstawie zacznij cos pisac.
_________________ Gość Przeczytaj regulamin zanim zaczniesz przygode z forum.
Przed napisaniem nowego tematu uzyj opcji szukaj
Jesli hcesz nauczyc sie dobrze programowac To naucz sie na poczatek pascala, jesli opanujesz ten jezyk to c++ wyda sie duzo latwiejszy zaufaj mi wiem co mowie:)
Powiem tak. Ja ominąłem Pascala i Delphi. Polecam zacząć od C, bo od niego do C++ niedaleka droga. Po opanowaniu tych dwóch języków można chwycić się za coś trudniejszego, albo nauczyć się posługiwać WinAPI. Dopiero po podstawach warto przejść do C# czy Javy, bo te języki wymagają nie tyle myślenia co pamięci do nazw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum