Wysłany: 2008-06-03, 10:38 Program do napisania.... Prośba o pomoc:)
hej:) mam napisać program w C który ma odczytywać jakiś tam plik tekstowy i znaleźć w nim wszystkie słowa wpisane na klawiaturze które tam sie znajdują. czyli np. wpisze "jajko" i ma mi wyszukać w tym tekstowym pliku wszystkie słowa "jajko" ma być to zrobione algorytmem Boyera-Moore'a. Mógłby ktoś mi pomoc... może ktoś ma coś podobnego...:)
pozdrawiam:)
_________________ i tak w końcu pierdolnie...prosto w Ziemie meteoryt...
Wysłany: 2008-06-05, 17:16
ja z chęcią pomoge kazdemu w C/C++/Visual C++/WinAPI no to tak... Przede wszystkim nie określiłeś rodzaju apliakcji czy ma być okienkowa czy konsolowa - jeśli ta pierwsza to polecam w WinAPI wykorzystać funkcje ReadFile i ReadFileEx, jeśli natomiast w konsoli to musisz opanować technike korzystania ze struktury FILE i jej funkcji, ale do czego zmierzam - najpierw otwierasz plik, później wczytujesz całą jego zawartość do bufora a później najprościej przeszukujesz frazy w buforze funkcjami: strstr, strpbrk ale o te funkcje i o korzystanie z nich posyłam do dokumenatcji: http://www.cplusplus.com/...ibrary/cstring/
natomiast dokumentacja wszyskitego o FILE znajdziesz tutaj:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum