Wysłany: 2008-06-28, 20:11 Komenda c++
Jaka jest komenda na obliczanie w c++ pierwiastKa danego stopnia np. jak bym chcial zrobic pierwiastek 4 stopnia z 3?? probowalem z sqrt ale nie zbyt wychodzi
Wiek: 19 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 354 Skąd: z nienacka
Wysłany: 2008-06-30, 18:18
w konsoli bedzie ciezko to wykonac moze WinApi? tam bedzie prosciej bo w konsoli z tego co wiem to trzeba sie odwolac do polecen z biblioteki bodajze conio2.h ktora trzeba pobrac z neta.
_________________ Gość Przeczytaj regulamin zanim zaczniesz przygode z forum.
Przed napisaniem nowego tematu uzyj opcji szukaj
Wysłany: 2008-07-01, 22:55
Dzieki kolorki mi sie ladnie zmieniaja ale powoli zaczynaja mnie nudzic programiki w konsoli i czy programowanie obiektowe to jest cos w stylu np kalkulatora systemowego?? bo chcialbym zaczac wlasnie robic takie programiki "ktore by jakos wygladaly":) i prosilbym o jakis kursik do takiego programowania:)
czy programowanie obiektowe to jest coś w stylu np kalkulatora systemowego??
Nie. Jeśli chcesz pisać takie programy to naucz się WinAPI, albo czegoś prostszego.
Jeśli piszesz "pod konsole" tylko programy typu kalkulator tzn. takie, w których nie trzeba stosować żadnych ciekawych rozwiązań i algorytmów, to polecam to: http://pl.spoj.pl/. Być może ta stronka spowoduje, że C/C++ tak szybko ci się nie znudzi.
Wysłany: 2008-07-02, 08:13
Dzieki. Mysle ze ta stronka rozszerzy moje wiadomosc i zainteresowanie c++:) A co do programowanie obiektowego to co w nim takiego ze nazywa sie obiektowe?? bo mi sie odrazu skojarzylo wlasnie z czyms w stylu winapi..
programowanie obiektowe jest to odmienna filozofia. jest ono bardziej naturalne dla człowieka, gdyż uwzględnia sposób rozumowania i interpretacji środowiska nas otaczającego przez mózg. w programowaniu strukturalnym wykonywanie kodu leci ciurkiem linia po lini, natomiast w obiektówce kod utrzymujemy w klasach z których poźniej powstaja obiekty i zależności oraz relacje pomiędzy nimi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum