FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Firewall
Autor Wiadomość
maciej1387 
speed driver

Wysłany: 2008-06-01, 21:33   

jeszcze nie miałem tak żeby u kogoś musieć formata robić przez wira
zawsze da sie poprawić wpisy w rejestrze i skopiować odpowiednie pliki z dysku instalacyjnego windy jest trochę przy tym pracy ale nie mniej jest przy przywracaniu kompa do stanu z przed formatu( zainstalowane programy, ustawienia itp. )

tym virze pisałem jak mówiłem ze ktoś sobie przy pomniał o starym dobrym sposobie przenoszenia virów i zaadoptował go do pamięci przenośnych. co ciekawe wir ten przenosi sie przez wszystkie pamięci: aparaty, telefony w trybie przesyłu danych(SE),dyski przenośne pendrivy, mp3, mp4, itp.
vir ten co prawda nic nie wysyła ale ciekawie miesza w systemie :)
jak ktoś chce jakiegoś to moge zapodać mam archiwum jakichś 150 virów rożnego typu i działania :evil:

Shimajda 

Wysłany: 2008-10-15, 10:50   

Kiedyś zainstalowałem norton anty vir nie mając wcześniej nic tego typu, biedak tak zwariował że mi powywalał masę plików z windowsza98 (być może tak miało być), po reinstalce systemu uparł się ze znowu widzi jakieś wirusy w windowsie to ja mając komputer od pół roku postanowiłem się pozbyć nortona :D Udałem się do panelu sterowania zapukałem w dodaj usuń wszystko śmignęło i się zrestartował. Było by fajnie gdyby nie to że zamiast tego fajowego napisu windows98 przy starcie pojawił się norton i powiadomił mnie że system został uszkodzony :D

Od tego czasu miałem MKS, Avasta i takie coś z parasolką ale jedyne wirusy które mi znajdowały to te którymi sam się chciałem pobawić. Wiec dałem sobie z nimi spokój.

Zapora systemu łindowsz dumnie brzmi jednak blokowało mi tylko gry na lanie czy serwery typu ftp, www jak sobie postawiłem, nie wiem po co to może ja mam takie szczęście że u mnie nigdy nic nie działa jak trzeba :D Testowałem jeszcze zone alarm al,e mam slaby komputer uznałem że lepiej będzie zrobić format od czasu do czasu niż robić fortece z mojego pc.

Odpowiedz do tematu