nod szczerze mówiąc strasznie mnie drażni, a miałem okazje z niego korzystać jakiś czas temu. niby ma te swoje "awardy" i wszystko pięknie się prezentuje, ale jakoś nie przypadł do mojego gustu.
avast to wg mnie najlepszy av, ponieważ nigdy mój komp nie ucierpiał pod jego strażą. ma prosty interface i jest względnie niewidoczny dopóki ktoś nie ściąga cracków z pirackich stron (w moim przypadku działo się tak tylko na cracks.am) aktualizacje bazy wirusów ma dość często i nigdy nie miałem z nim żadnych większych komplikacji (w przeciwieństwie do nod'a, który kiedyś samoistnie odciął dostęp do internetu). no i FAKT - czasami widzi wirusów, których nie ma, ale takie akcje miałem tylko grając w Lineage'a
no tak zgadza się nad nodem trzeba trochę posiedzieć aby go dobrze ustawić ale za to nie znalazłem vira którego by przepuścił, w przeciwieństwie do avasta który nawet nie zapytał, to ze antywir nie przeszkadza w pracy to znaczy ze jest do d...y albo jest dobrze ustawiony , nod nie odcina sieci bez powodu coś musiało sie stać a ty nie musiałeś wiedzieć co.
_________________ jak bzdury piszę to proszę o info na PW lub publiczny lincz
Wysłany: 2008-08-28, 09:32
Ja mam avast'a 4.8 Home Edition na domowym komputerze i na laptopie . I u mnie bardzo dobrze się sprawuje. Moim zdaniem avast zawsze zdąży na czas wykryć wirusa, bo jeszcze nigdy nie miałem jakiejś potężnej infekcji . Avast wykrywał ją odrazu .
NOD32,avast,kaspersky same szity no kaspersky to może i sie nada na maluchy i najwiekszy z niewymienionych przezemnie szitów to NORTON gówno jak ich mało muli kompa i przepuszcza 50 % śmiecia
jak miałęm winde używałem małego skutefcznego darmowego..... itp itd... AVG
dobra rada nie oglądaj filmików www.XX. to en ibędziesz miał problemów XD
Wiek: 20 Dołączyła: 10 Wrz 2008 Posty: 134 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-10, 19:24
ja mam na laptopie Avasta 4.8 home edition i muszę przyznać, że działa bez zarzutu i jak dotąd mój komputer jest "czyściutki". Ogólnie avast jest przyzwoitym programem, zważając na to że jest darmowy.
ja mam na laptopie Avasta 4.8 home edition i muszę przyznać, że działa bez zarzutu i jak dotąd mój komputer jest "czyściutki". Ogólnie avast jest przyzwoitym programem, zważając na to że jest darmowy.
właśnie avast mogł nei wyktyć kupe śmiecia siedzącego w kompie ja na windzie jak siedziałem własnie awast wpuścił mi jakiegoś śmiecia i zanim zrobiłem skana antywirusem leprzym to już format mnie czekał ...
Najlepszym antyvirem jest NOD32- nie "zamula" systemu, wykrywa wszyściutko, częste aktualizacje bazy wirusów. Kiedyś miałam Avasta, ale przepuszczał niektóre "szkodniki", że o Mks'ie nie wspomnę- kit. Dobry jest również Kaspersky, ale jak no mojego pc troszkę zbyt dużo pożera zasobów.
_________________ Zielona, jeśli chodzi o komputery
No fakt, płatny. Sama mam wersję testową. Wiem, że po wyczerpaniu tego darmowego miesiąca trzeba "odczekać" kolejne 3 i potem znowu możesz go sobie zainstalować za darmola
Choć ostatnio spotkało mnie coś nietypowego- miałam chyba jeszcze 27 dni triala, ale musiałam zrobić reinstalkę win'a. Po ponownym zainstalowaniu NOD'a znowu miałam cały miesiąc zabawy za darmo...
_________________ Zielona, jeśli chodzi o komputery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum