FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Antywirusy
Autor Wiadomość
B3st 

Wysłany: 2008-03-21, 08:12   

A ja wcale nie mam antyvira- kaman mastahy czekam na zagładę <lol>
Ktos pisze system następnego dnia ktos znalazł lukę. Tylko czekac aż na milw0rm pojawi się na to sploit. To tyle a po co dyskusja nad tym czy się cieszysz ze swojego av czy nie?

Reptile ReX 
Pr0 Evul

Wysłany: 2008-03-25, 10:38   

Avast jest to największy shit o jakimkolwiek słyszałem ;p i nie denerwujcie mnie postami typu:

Avast jest Extra

w starszej wersji avasta nie wiem jak jest teraz program próbował usunąć wirusa nawet nie zakańczając jego procesu...

Polecam: NOD32, Kaspersky, Avira AntyVir Personal Edition

//Regulamin: "pochwały i kary", punkt drugi/ Swift

Mówimy STOP:
Tibii, Spammerom, Lamom, Trollom

Swift 
Webmaster

Wysłany: 2008-03-25, 10:53   

A miałeś w ogóle jakiś kontakt z avastem, czy tylko mówisz w oparciu o opinie kolegów?
Ja go mam już 3 lata i jest rzeczywiście najlepszy. Miałem Avirę (z gazetki "next") i sprawowała się dobrze, dopóki nie przeinstalowałem systemu - później już nie mogłem zainstalować pełnej wersji, więc zrezygnowałem...
NOD32 - nie miałem nigdy kontaktu, więc nie oceniam.
kaspersky - może i każdy chwali, ale u mnie strasznie muliło kompa, nie dało się nic zrobić, więc usunąłem. Z avasta jestem zadowolony.

Reptile ReX 
Pr0 Evul

Wysłany: 2008-03-25, 10:56   

Ojj żebyś wiedział że miałem zetknięcie, nie jestem zwykłym wędrownym newbie...
Hmm a mogę wiedzieć za co otrzymałem ostrzeżenie ?

Za to że uważam że avast to shit ? nie jest to łamanie regulaminu

każdy ma własną opinię

Jeżeli tak ma wyglądać to forum to żegnam :(

Niekompetencja moderatorów

//Hmm lool to ma być proszenie o plusy ? to jest tylko podpis powiadamiający użytkowników o takim czymś że można nagrodzić za odpowiedź

// Chyba każdy o tym wie... A za obrażanie innych userów (tutaj moderatorów) może być następna nagroda. Narazie upomnienie./ Swift

Mówimy STOP:
Tibii, Spammerom, Lamom, Trollom

Chuichi 

Wysłany: 2008-03-25, 13:33   

Na przestrzeni wielu lat korzystałem z Avasta, Noda, Nortona. (moje zdanie, proszę się nie irytować jak się nie zgadzasz)

Avast - bardzo dobry antywirus, ogólnie szybki, wykrywalność dość dobra. Jednak sie przesiadłem na noda - i polecam to tym którzy jeszcze tego nie zrobili. Nie jest on zbyt skuteczny w wykrywaniu trojanów i keyloggerów własnej roboty (z doświadczenia wiem) ;p
Dla osób, które nie wchodzą na strony z crackami, nie ściągają trojanów do zabawy itd., nie bawią sie w nielegalne oprogramowane. Nie polecam.

Nod - szybki i skuteczny, przez wielu uważany za najskuteczniejszy, gdy przesiadłem sie na wersję 3.0 zaczął mnie wkurzać, i strasznie zwalniał kompa :( Po za tym jednak przepuszczał niektóre wiry. Polecam.

Norton Internet Security 2007/08 (różnią się chyba szybkością skanowania) zdecydowanie najlepszy jaki miałem, wykrył mi po instalacji kilka syfów i tych którymi się bawiłem, których nod nie wykrywał. Zdecydowanie nie zamula kompa, po za tym bardzo mi sie podoba, że ma wbudowany firewall z super kontrola dopuszczania programów do sieci, nawet jak nie wykryje ze to syf to możesz zablokować połączenie, (podoba mi się że jest wszystko w jednym i pod reką, wiem że inne fw tez to mają xD) Najlepszy jak dla mnie, ale oczywiście dochodzi osobny antyspyware i coś do kontrolowania systemu, i ten polecam :)

Czart 

Wysłany: 2008-03-26, 07:12   

Obecnie używam Aviry darmowej i jestem z niej(niego?) bardzo zadowolony.
Miałem avasta, do tej pory jak słyszę że dobry to mnie głowa boli... Wykrył wirusa w zakładkach(!!) FireFox'a a że mi się śpieszyło i nie popatrzyłem na ścieżkę, dałem usuń wiadomo jaki efekt. Rozumiem mój błąd ale wykrywanie wirusa w zakładkach "Liska"? Jak na razie według mnie avast to najgorszy antywirus jakiego używałem a korzystałem już z kilku.

Edit:
Byłbym zapomniał, gdyby ktoś chciał ściągnąć plik który jest z podejrzanego źródła może użyć internetowego skanera skanującego kilkoma antywirusami

Kod:
http://virusscan.jotti.org/

Klikamy na przeglądaj i wybieramy plik który ma zostać wysłany z naszego komputera (np .rar albo .exe) i dajemy "Submit" Uwaga!! plik nie może być większy niż 10MB
Potem załaduje się strona na której będą widniały wyniki skanów, trzeba troszkę poczekać.

Niestety czasem serwis jest "przeciążony" i trzeba czekać na możliwość przeskanowania ale chyba lepiej troche poczekać niż potem mieć trojana na dysku ;)

mis456 
Hardwareowiec :)

Wysłany: 2008-03-30, 07:32   

Kaspersky: mam już od 4 lat i żadnego wirusa złapanego. Jest on po prostu świetny!

NOD: miałem tydzień ale jak znalazłem wirusa w głównym folderze noda to wywaliłem

F-Secure: śerdni antywirus. Taki na 4+. Mam go aktualnie od roku. Złapał 1 wirusa, nie zamula ani nic. Taki przeciętniak

Norton: miałem go kiedyś przez pół roku i w tym czasie: 20 wirusów i 500 trojanów co miesiąc. O reszcie nie mówię.

Ksiaze 

Wysłany: 2008-04-01, 13:56   

To że nie wykrywa wirusa to nie znaczy że go nie ma, może akurat w bazie wirusów programu nie ma tego wirusa? :)

Krzemq 
zUo i śmiej żelki

Wysłany: 2008-04-08, 19:41   

Ja posiadam NODa. Nie chce mi się odinstalowywać, czyścić rejestru i instalować jeszcze raz żeby się aktualizował, ale jest. Gdy jeszcze działał sprawował się dobrze chociaż nigdy nie miałem problemów z wirusami i innymi śmieciami.

Wojek 

Wysłany: 2008-04-09, 22:04   

Obecnie mam AVASTA (9,9/10)
Wcześniej Kaspersky (10/10)
Jeszcze wcześniej NOD32 (9/10)

Piszę poprawnie po polsku.<--Bo mam słownik w Mozilli

Fire 
Ip.

Wysłany: 2008-05-27, 12:12   

Ja uzywalem wielu, Pande, KAVa, Nortona, a teraz uzywam NOD32 i na nim pozostane. Zadko u mnie w kompie pojawia sie jakis syf. A NOD cicho (czyt. malo pamieci pozera) sobie siedzi i pilnuje "w razie czego". Jako Firewalla moge Ci polecic takze przeze mnie uzywanego w dalszym ciagu Zone Alarm'a. Pyta o kazdy port ktorym chce sie dobic program. Mam pelna kontrole.

FeroX 

Wysłany: 2008-05-27, 12:43   

A ja używam Kaspersky Anti-Virus w wersji 7 i jestem bardzo zadowolony.
Szybki, bezpieczny i niezawodny od czasu kiedy go używam żadnego syfu nie ma na kompie.

freezoneq 
freezoneQ

Wysłany: 2008-05-27, 16:38   

NOD32 Antivirus w wersji 3.0.572.0 jak na razie czysto i szybko.

maciej1387 
speed driver

Wysłany: 2008-05-28, 21:16   

Cytat:
Kaspersky: mam już od 4 lat i żadnego wirusa złapanego. Jest on po prostu świetny!

NOD: miałem tydzień ale jak znalazłem wirusa w głównym folderze noda to wywaliłem

F-Secure: śerdni antywirus. Taki na 4+. Mam go aktualnie od roku. Złapał 1 wirusa, nie zamula ani nic. Taki przeciętniak

Norton: miałem go kiedyś przez pół roku i w tym czasie: 20 wirusów i 500 trojanów co miesiąc. O reszcie nie mówię.

Panda tez mi virów nie wykrywa i wiece i co ? taka jest moja opinia na temat programów antywirusowych:

Panda(darmowa, freware): wszystko fajnie ale jak miałem przez trzy miesiące to komp chodził jakoś tak dziwnie wolno i w ogóle miał rożne odparły, przeskanowałem internetowym kasperskym i znalazł dość sporo plików zarażonych a co do wbudowanego firewalla w pande: masakra prawie żadnych możliwości konfiguracji NIE POLECAM (ocena 2/10)

Avast(darmowa, freware) wszystko fajnie tylko troche kompa zawala ale jak ktoś ma co najmniej 2 rdzenie i 1 giga ramu to spoko, działą nieźle wirusy tez w miare wykrywa (ocena 7/10)

Kaspersky(nielegal): nawet nawet ale nowsze wersje mocno obciążają kompa na domyślnych ustawieniach sporo trzeba sie na ustawiać żeby było tak jak ma ale przynajmniej da sie ustawić prawie wszystko (ocena 8/10)

norton: sam av spoko ale wersja Internet seciurity to trochę nie na mojego kompa za duzo trzeba przestawiać żeby nie zamulało kompa podobnie jak kaspersky (ocena 8/10)

f-secure: zainstalowałem i po 20 min odinstalowałem, na kompie z tym av nie da sie normalnie pracować a vira na penie celowo wcześniej wgranego nie znalazł) (ocena 0 /10)

G-data AntiViren Kit : jak sama nazwa wskazuje "kit" niby działa ale ... jakoś tak dziwnie, nie wykrywa wszystkich wirusów, pewnych ustawień nie da sie zmienić itp. (ocena 5/10)

NOD32 (stara wersja płatna) oraz eset smart seciuryty (płatna) zdecydowanie najskuteczniejszy av ale ma jedną wadę: jest płatny dla pirackich wersji trzeba sie nakombinować żeby pobrać aktualizacje bazy (ocena 9/10)

AVG (freware wersja 6) zdecydowanie najlepszy av wśród darmowych programów bazy w miarę aktualne, wykrywa wszystkie wirusy (te same co nod i kaspersky) działa sprawnie, można zmienić prawie wszystkie ustawienia skanowania i co najważniejsze jest darmowy (ocena 10/10) (obecnie używany)

arca vir podobnie jak f-secure tyle ze wytrzymałem z nim 3 dni i wykrywa więcej wirów ale sie poddałem, nie da sie tego co bym chciał np. szczegółowości skanowania, nie można ograniczyć skanowania dużych plików i nie da sie wyłączyć skanowania przesyłanych plików przez sieć lokalną (ocena 4/10)

a jeśli chodzi o firewala hmm... zone alarm spoko tylko ustaw go do pracy w sieci żeby udostępniać łącze internetowe (w wersji darmowej). generalnie to mam systemowego i jest on na tyle skuteczny ze nie przepuści żadnego połączenia nie potrzebnego przychodzącego a wychodzące można ustawić programy które mogą wysyłać dane i starczy, a jak coś przejdzie to i tak av wyłapie więc po co zamulać kompa jakimiś nie potrzebnymi programami ?

PS: dobrze że można edytować posty bo błędów tyle było że aż w oczy kole :D

adamek25 
adamek

Wysłany: 2008-07-11, 12:31   kaspersky

ja mam od 2 lat kasperskiego i jest dobrze wczesniej miałem avasta to widział wirusy tam gdzie ich nie było, ale kazdy ma swoje zdanie polecam kasperskiego pozdro

Odpowiedz do tematu