_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wysłany: 2008-03-09, 19:42
Szczerze polecam Avast.
Jest według mnie najlepszy pod względem skuteczności. Jedyna wada to taka, że po pewnym czasie darmowa licencja wygasa i musimy instalować go od nowa...
Wysłany: 2008-03-09, 22:03
zgadzam sie z kolegą z góry wy chyba oglądacie jakieś ruskie testy...większość testów wygrywa kaspersky choc osobiscie nie mam nic np do avasta czy noda
Wysłany: 2008-03-10, 19:43
Ja używam avasta jestem zadowolony z niego mimo iż nie potrafił sobie poradzić z jednym trojanem który sie rozpowszechniał przez otoczenie sieciowe przez niezabezpieczoną usługę DCOM (avast wykrywał atak ale tylko na XP sp2 było możliwe dopiero jego pełne zablokowanie)
tak ogólnie to avast jest spoko, polecam również instalowanie firewalli innych firm niż te z których mamy antyvira
Ja mam program, który moim zdaniem jest najlepszym program zabezpieczający czyli: F-Secure Internet Security 2008.
F-Secure Interent Security 2008 to:
- Ochrona antywirusowa
- Ochrona przed programami szpiegującymi
- Ochrona przed atakami typu phishing
- Ochrona przed spamem
- Ochrona rodzicielska
- Firewall
- Ochrona przed nieznanymi typami zagrożeń (zero-day attacks DeepGuard). Nowa, inteligentna technologia DeepGuard identyfikowania nieznanych wcześniej typów zagrożeń zapewnia najwyższy poziom ochrony.
- Posiada ochronę która zabezpiecza przed formatowaniem dysku komputera przez internet.
P.S nie to żebym reklamował ten produkt ale naprawdę chce go polecić każdemu komu zależy na bezpieczeństwie swojego PC
Wcale nie jest najlepszy. Fakt, że to kombajn (u mnie w pracy są F-Secure) Zobacz lepiej ile pamięci ci zjada a szybko zmienisz zdanie. Polecam Kasperskiego niedość że zjada o wiele mniej zasobów jet równie dobrze rozbudowany i ma najlepszą wykrywalność.
Jak podliczyłem wszystkie Włączone funkcje wyszło mi 41 624k pamięci a dla przykładu dam że firefox zabieram mi tej pamięci 64 312k więc wcale tak dużo pamięci ten F-secure nie pobiera, a muszę powiedzieć że miałem Kasperskiego i więcej mi pamięci pobierał.
Jak podliczyłem wszystkie Włączone funkcje wyszło mi 41 624k pamięci a dla przykładu dam że firefox zabieram mi tej pamięci 64 312k więc wcale tak dużo pamięci ten F-secure nie pobiera, a muszę powiedzieć że miałem Kasperskiego i więcej mi pamięci pobierał.
Owszem zgadzam się ale często w trakcie działania to użycie pamięci potrafi wzrosnąć nawet do 150 MB, masz dobry komp pewnie więc tego nie zauważasz, ale gdy w pracy robie jakiegoś kompa który ma 512 pamięci to niestety daje się to odczuć. Instalując na takim kompie kasperskiego system śmiga zauważalnie szybciej niż na F-Secure. Przy dużej ilości ramu napewno nie ma to większego znaczenia - nawet 100Mb nie robi większej różnicy.
Napewno nie jest zły ale uważam że kaspersky jest ciut lepszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum