Pobrałem z ubuntu.pl Ubuntu 7.10 "Grymaśny gąsiorek" Partycje na swapa home i / zrobiłem odpaliłem go instalowało sie normalnie a potem Ostrzezenie że nie może gruba skopiowac a kod błędu hd0 Dlaczego???
Wysłany: 2008-06-03, 09:23
Tak na marginesie. To partycja dla linuksa powinna być sformatowana w formacie Ext3 a nie swap home. Tak przynajmniej wyczytałem w instrukcji zamieszczonej na stronie Ubuntu:
Wysłany: 2008-06-03, 10:01
Luxik napisał/a:
Partycje na swapa home i / zrobiłem
sebastian5 partycje zostały dobrze zrobione. Gdyby źle zrobił instalacja by nie ruszyła. Nie da sie na SWAP zainstalować systemu. Może zrobiłeś za małą partycje na / i dlatego :?:
_________________ Wiara potrafi czynić cuda. Trzeba tylko mocno wierzyć.
partycje są dobrze, zobacz w biosie czy nie masz czasem włączonego zabezpieczenia przeciwko zmienianiu mbr (coś tam z wirusami w nazwie)
i spróbuj też ręcznie
http://www.gentoo.org/doc...?part=1&chap=10
pomijasz polecenie
Kod:
emerge grub
reszta tak samo
edit: zapomniałbym, robisz to w chroocie:
montujesz z live partycje /
Kod:
mount -t proc none /mnt/xxx/proc
mount -o bind /dev /mnt/xxx/dev
chroot /mnt/xxx /bin/bash
gdzie /mnt/xxx to miejsce zamontowania /
sebastian5 napisał/a:
powinna być sformatowana w formacie Ext3
może być każdy jeden system, jaki jest wkompilowany w jajko. a jajko w ubuntu zapewne ma full opcje
Pobrałem z ubuntu.pl Ubuntu 7.10 "Grymaśny gąsiorek" Partycje na swapa home i / zrobiłem odpaliłem go instalowało sie normalnie a potem Ostrzezenie że nie może gruba skopiowac a kod błędu hd0 Dlaczego???
najlepiej to w****** to łubuntu przez okno bo to przyszłości ni w ząb ni ma
ocenzurowano, ostatnie ostrzeżenie // zeniTh
_________________ echo "tea whoyo yeah bunny" | festival --tts
Wysłany: 2008-06-16, 12:48
loganek napisał/a:
imperator napisał/a:
najlepiej to w****** to łubuntu przez okno bo to przyszłości ni w ząb ni ma
czemu tak myślisz? wg mnie ma
Według mnie też. Poza tym mógłbyś się wyrażać odpowiednio. Wszystko zależy od wymagań użytkownika i od przeznaczenia. Jak narazie nie ma uniwersalnego systemu i prędko nie będzie. Co do samego ubuntu, to idzie się przyzwyczaić. Trzeba się troche pobawić i pogrzebać
_________________ Wiara potrafi czynić cuda. Trzeba tylko mocno wierzyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum