FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Najtrudniejszy linux.
Autor Wiadomość
patrykmis3 
Początkujący Cracker

Wysłany: 2008-03-13, 17:29   Najtrudniejszy linux.

Wielu ludzi pyta jaki linux jest najłatwiejszy, najprostszy w obsłudze itd.. Za to ja mam pytanie, jaka dystrybucja linuxa jest waszym zdaniem najtrudniejsza, najbardziej pokręcona itp..
Ja zacznę moim zdaniem to Solaris jest natrudniejszym linuxem i zarazem najbardziej zaawansowanym. Czekam na wasze opinie.

PS. Nie tworze ankiety żeby nikomu niczego nie narzucać, jesli pare dystrybucji bedzie sie powtarzac w kółko to zrobi sie ankiete.

Swift 
Webmaster

Wysłany: 2008-03-13, 17:42   

Zły dział - do offtopu, bo to nie problem i nie jest nikomu pilnie potrzebne.
Wg mnie Solaris albo Gentoo

BQ 

Wysłany: 2008-03-13, 17:52   

Swift napisał/a:
Zły dział - do offtopu, bo to nie problem i nie jest nikomu pilnie potrzebne.
Wg mnie Solaris albo Gentoo

Dział jest dobry. Jak można dać do Off Topu rozmowę o Linuxie. Może kolega ma właśnie taki problem, że nie wiem jaki jest najtrudniejszy Linux.

Swift 
Webmaster

Wysłany: 2008-03-13, 17:55   

patrykmis3 napisał/a:
jaka dystrybucja linuxa jest waszym zdaniem najtrudniejsza, najbardziej pokręcona itp..
Ja zacznę moim zdaniem to Solaris jest natrudniejszym linuxem i zarazem najbardziej zaawansowanym. Czekam na wasze opinie.

Według tego nie mam wątpliwości, że to nie jest problem...

//Edit
@patrykmis3
Potrafię czytać. Nie jesteś w temacie, rozmawiałem o tym z BQ ;-)

Ostatnio zmieniony przez Swift 2008-03-14, 15:01, w całości zmieniany 1 raz  

BQ 

Wysłany: 2008-03-13, 17:58   

Swift napisał/a:
patrykmis3 napisał/a:
jaka dystrybucja linuxa jest waszym zdaniem najtrudniejsza, najbardziej pokręcona itp..

Według tego nie mam wątpliwości, że to nie jest problem...

Ale dyskusja. Nie wiem czy czytałeś regulamin, ale upomnienia Admina nie podlegają dyskusji. Może bonusik? Wracamy do tematu.

kicko 
Hardware Expert

Wysłany: 2008-03-13, 18:50   

W sumie to i rozmowa na temat linuxa może być tu - tak jak i rozmowa na temat windowsa xp (temat dla jego zwolenników) w dziale windows.

A najtrudniejszy linux ?

Pewnie jakiś zmodowany przez ludzi dla samych siebie gdzie zwykłe dystrybujce były za łatwe

patrykmis3 
Początkujący Cracker

Wysłany: 2008-03-13, 20:03   

Kicek wiadomo że są pewnie jakieś prywatne przeróbki do tego stopnia że nawet nie przypominają żadnej z publicznych dystrybucji, ale ja pytam o publiczne dystrybucje które są mało wiele dostępne.

OT. Dopiero się uczę więc bym się nie zdziwił jakby ktoś napisał nazwe dystrybucji o której nawet nie słyszałem, dlatego dałem temat tutaj i po drugie linux to linux. ;) Dzięki BQ za popracie.

Swift Oto cytat spod nazwy działu "Dyskusje o systemach operacyjnych takich jak Linux, Unix, BSD, a także o programach do Linuxa.

VVV 
Veni Vidi Vici

Wysłany: 2008-03-14, 18:13   

Jakie kryteria według was czynią Linuxa "trudnym"?

Nie za bardzo rozumiem jak potraficie kategoryzować według żadnego kryterium ;)

patrykmis3 
Początkujący Cracker

Wysłany: 2008-03-14, 19:01   

Brakować mi słów zaczyna, nie mieliście czegoś takiego jak czytanie ze zrozumieniem w szkole? Chodzi o ogół. Twoim zdaniem jaki jest najtrudniejszy, sam sobie określ kryteria.

Ksiaze 

Wysłany: 2008-03-14, 21:23   

Od kiedy Solaris jest dystrybucją Linuksa?
Do najtrudniejszych należa [przynajmniej tak się mówi]: Debian, Slackware, Gentoo, ArchLinux, Crux...Czemu? Brak graficznych konfiguratorów.

Assassin 
HardWare Master

Wysłany: 2008-03-14, 21:27   

Najtrudniejszy Gentoo
Najlatwiejszy Ubuntu

Kamil194 

Wysłany: 2008-03-14, 23:49   

Cytat:
Najlatwiejszy Ubuntu

Napewno nie, sądzę, że najłatwiejszym będzie openSUSE lub Mandriva.
Swift napisał/a:
Wg mnie Solaris

Od kiedy Solaris to distro Linuksa ?
Żal troche tych waszych wypowiedzi, userzy windowsa którzy chcą sobie ponabijać posty.
Ksiaze napisał/a:
Do najtrudniejszych należa [przynajmniej tak się mówi]: Debian, Slackware, Gentoo, ArchLinux, Crux...Czemu? Brak graficznych konfiguratorów.

Debian nie jest taki trudny ;) Najtrudniejszy będzie raczej Gentoo, a po nim Slackware.

Ksiaze 

Wysłany: 2008-03-15, 00:00   

Nie jest trudny jak ma się wiedze, ale bądźmy szczerzy że można spokojnie od niego zaczynać. Wszystko ładnie wykrywa i te paczki. Slackware też nie jest trudny, tu tylko nie wykrywa wszystkiego jak Debian i trzeba poświęcić mu więcej czasu.

patrykmis3 
Początkujący Cracker

Wysłany: 2008-03-15, 10:42   

Solaris co prawda nie jest 100% dystrybucja linuxa, ale jest to system Unixowy, wiec sie jakos zalicza ;) , pozatym moim zdaniem to raczej problem polega na tym kto jak sobie zinterpretuje różne informacje.

PS. Prosze Administratora o zamknięcie tematu, bo ludzie zamiast podawać swoje opinie staraja się że tak powiem "cwaniakować".

Ksiaze 

Wysłany: 2008-03-15, 10:56   

Równie można polecić Tanki na PS2..a po chwili napisać że co prawda to nie jest na PS2 ale to też gra.
W żaden sposób się nie zalicza.
Co prawda sama nazwa mówi że Linux to nie Unix, ale swoje wiemy. Obecnie to już nie to co kiedyś gdy powstawało jądro. Btw, wczoraj było 14 lat od kiedy wyszło jądro z numerkiem 1.0.

Odpowiedz do tematu