Wielu ludzi pyta jaki linux jest najłatwiejszy, najprostszy w obsłudze itd.. Za to ja mam pytanie, jaka dystrybucja linuxa jest waszym zdaniem najtrudniejsza, najbardziej pokręcona itp..
Ja zacznę moim zdaniem to Solaris jest natrudniejszym linuxem i zarazem najbardziej zaawansowanym. Czekam na wasze opinie.
PS. Nie tworze ankiety żeby nikomu niczego nie narzucać, jesli pare dystrybucji bedzie sie powtarzac w kółko to zrobi sie ankiete.
_________________ Próbowanie nauki hackerstwa w DOSie, Windows lub pod MacOS jest jak nauka tańca z gipsem na całym ciele.
Wysłany: 2008-03-13, 17:55
patrykmis3 napisał/a:
jaka dystrybucja linuxa jest waszym zdaniem najtrudniejsza, najbardziej pokręcona itp..
Ja zacznę moim zdaniem to Solaris jest natrudniejszym linuxem i zarazem najbardziej zaawansowanym. Czekam na wasze opinie.
Według tego nie mam wątpliwości, że to nie jest problem...
//Edit
@patrykmis3
Potrafię czytać. Nie jesteś w temacie, rozmawiałem o tym z BQ ;-)
Ostatnio zmieniony przez Swift 2008-03-14, 15:01, w całości zmieniany 1 raz
jaka dystrybucja linuxa jest waszym zdaniem najtrudniejsza, najbardziej pokręcona itp..
Według tego nie mam wątpliwości, że to nie jest problem...
Ale dyskusja. Nie wiem czy czytałeś regulamin, ale upomnienia Admina nie podlegają dyskusji. Może bonusik? Wracamy do tematu.
Kicek wiadomo że są pewnie jakieś prywatne przeróbki do tego stopnia że nawet nie przypominają żadnej z publicznych dystrybucji, ale ja pytam o publiczne dystrybucje które są mało wiele dostępne.
OT. Dopiero się uczę więc bym się nie zdziwił jakby ktoś napisał nazwe dystrybucji o której nawet nie słyszałem, dlatego dałem temat tutaj i po drugie linux to linux. Dzięki BQ za popracie.
Swift Oto cytat spod nazwy działu "Dyskusje o systemach operacyjnych takich jak Linux, Unix, BSD, a także o programach do Linuxa.
_________________ Próbowanie nauki hackerstwa w DOSie, Windows lub pod MacOS jest jak nauka tańca z gipsem na całym ciele.
Brakować mi słów zaczyna, nie mieliście czegoś takiego jak czytanie ze zrozumieniem w szkole? Chodzi o ogół. Twoim zdaniem jaki jest najtrudniejszy, sam sobie określ kryteria.
Od kiedy Solaris jest dystrybucją Linuksa?
Do najtrudniejszych należa [przynajmniej tak się mówi]: Debian, Slackware, Gentoo, ArchLinux, Crux...Czemu? Brak graficznych konfiguratorów.
Nie jest trudny jak ma się wiedze, ale bądźmy szczerzy że można spokojnie od niego zaczynać. Wszystko ładnie wykrywa i te paczki. Slackware też nie jest trudny, tu tylko nie wykrywa wszystkiego jak Debian i trzeba poświęcić mu więcej czasu.
Solaris co prawda nie jest 100% dystrybucja linuxa, ale jest to system Unixowy, wiec sie jakos zalicza , pozatym moim zdaniem to raczej problem polega na tym kto jak sobie zinterpretuje różne informacje.
PS. Prosze Administratora o zamknięcie tematu, bo ludzie zamiast podawać swoje opinie staraja się że tak powiem "cwaniakować".
Równie można polecić Tanki na PS2..a po chwili napisać że co prawda to nie jest na PS2 ale to też gra.
W żaden sposób się nie zalicza.
Co prawda sama nazwa mówi że Linux to nie Unix, ale swoje wiemy. Obecnie to już nie to co kiedyś gdy powstawało jądro. Btw, wczoraj było 14 lat od kiedy wyszło jądro z numerkiem 1.0.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum