Wysłany: 2008-03-05, 19:19 Najpopularniejsza i najbardziej uzywana dystrybucja.
Witam otóż prosiłbym o podanie przez was jakiej dystrybucji używacie i podanie powodu
Po wybraniu w ankiecie opcji "Inne" proszę o podanie nazwy dystrybucji
Ja:
Ja osobiście używam dystrybucji Debian (Lenny - Wersja testowa) ponieważ jest to jak dla mnie idealny system i co najważniejsze open source System ogólnie dopracowany i stabilny mimo że to wersja testowa. Wszystkim znane Ubuntu jest budowane na Debianie to jest taki bardziej kolorowy Debian.
Nikt nie wspomniał, ze Ubuntu jest budowane na Debianie unstable(sid) który jest dużo bardziej stabilny niż jakikolwiek Ubuntu.
Ubuntu nikomu nie polecę, bo to się nadaje do wywalnia do kosza.
A gdzie w tej ankiecie 1 i 3 co do popularności dystrybucja na świecie według distrowatch.com ?
1. PCLinuxOS
3. openSUSE - które używałem przez pół roku i początkującym polecam.
Shunkiano napisał/a:
Ja osobiście używam dystrybucji Debian (Lenny - Wersja testowa)
Ja tak samo Debian Lenny, chociaż niektóre pakiety wrzucam z sida i zastanawiam się nad upgrade do sida
osobiście używam Visty
ale jakbym miał brać linuxa to mój wybór padłby na debiana
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wysłany: 2008-03-14, 14:44
Dałem się zwieść, że Kubuntu to jedna z lepszych dystrybucji i zainstalowałem ją...
Byłem po prostu zawiedziony - funkcje oferowane przez XP po prostu miażdżą takie coś jak ten "Kubuntu"...
Edit Sabo: to nie jest dział w którym wychwala się Windowsa, Zastanów się nad tym.
Po co piszecie w dziale Linux ze uzywacie Windowsa? Mnie to jako użytkownika Linuksa nie obchodzi. Tez "uzywalbym ..." jest zbedne. Pytanie w ankiecie jest zupelnie inne.
Debian Lenny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum