Wysłany: 2008-06-30, 09:08 ip
Zawsze mnie zastanawialo czy po ip mozna sie dowiedziec skad dana osoba do nas pisze. Chodzi mi o miasto a moze nawet ulice nr domu? Czy jest takie cos mozliwe a jak tak to w jaki sposob? Tylko niech nikt nie pisze w stylu "tak jest mozliwe" albo "tak ale jest to bardzo trudne".
Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 278 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-06-30, 09:13
Raczej ulicy i numeru domu się nie da ustalić ale miasto jak najbardziej: http://www.spyber.com/ip-lookup.php
Będzie pokazana na mapie dokładna lokalizacja ale jest ona fałszywa bo to jest adres providera.
@up, ta Twoja stronka pokazuje że jestem z Warszawy a jestem z Bydgoszczy...
te programy przekłamują, ponieważ pokazują tylko miejscowość dostawcy naszego internetu ...
ja jestem z okolic Rzeszowa ...a pokazuje mi LUBLIN O.o
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wiek: 18 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 141 Skąd: Krotoszyn
Wysłany: 2008-10-13, 17:41
No, tak. Ale ja mam powiedzmy 'ciekawszą' alternatywę:
http://www.geoiptool.com
Bazuje na mapach Google, można określić położenie danego komputera mniej więcej w dokładności do kilkuset metrów (raczej ciężko byłoby znaleźć narzędzie które na chwilę obecną przeciętnemu Kowalskiemu umożliwiłoby lokalizację bardzo precyzyjną). Np. po adresach IP Neostrady często można się dowiedzieć gdzie mniej więcej dana osoba mieszka. Z adresami Orange [Freedom] jest już niestety (przykładowo, bo nie tylko) inaczej - dowolne IP posiadacza tego łącza wpisane do lokalizatora kończy się wskazaniem serwera głównego w Warszawie.
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wiek: 20 Dołączyła: 10 Wrz 2008 Posty: 134 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-19, 12:02
Mi dobrze pokazał ten pierwszy link Warszawa Szkoda, że podaje tylko miasto. Mógłby chociaż nazwę ulicy podać, to miałabym z głowy kilka rzeczy, które zawracają mi głowę.
Wysłany: 2008-10-19, 12:39
tfujkermit napisał/a:
Mi dobrze pokazał ten pierwszy link Warszawa Szkoda, że podaje tylko miasto. Mógłby chociaż nazwę ulicy podać, to miałabym z głowy kilka rzeczy, które zawracają mi głowę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum