Mam problem z podjęciem decyzji co do płyty głównej..
Oto moje propozycję do ~330zł:
-ASUS P5Q IP45
-ASUS P5Q-Pro IP45
-ASUS P5K PRO
-Foxconn P35A-S
-DFI LanParty DK P35 solid
Firmy typu Msi,Abit,Gigabyte odpadają.Najbardziej przemawia do mnie Asus także raczej z niego coś wybiorę:]
Podkreślam że nie stawiam na pierwszym miejscu OC.Właściwości takie są mile widziane, ale na pewno nie wybiorę płyty tylko dlatego że jest świetna do OC
-ASUS P5K PRO
-Foxconn P35A-S
-DFI LanParty DK P35 solid
i jak dla mnie ( jeśli O/C nie ma być priorytetem ) to w kolejności od DFI do ASUS'a
_________________ HP Pavilion dv6615ew{2GB ram} + Windows Vista Home Premium + Reloop RH-3500 PRO Ltd. + Razer PRO Solutions 1.6 + Pentagram Freezone + Seagate Barracuda 320GB
Piszę poprawnie po polsku.
Wysłany: 2008-08-21, 22:28
Jeżeli ma być to nowa płyta to zdecydowanie Asus P5Q dlatego gdyż ona ma P45 (róznica jest taka między P35 że P45 jest w mniejszym procesie i mniej się grzeje). Jeżeli chodzi o podkręcanie do zdecydowanie DFI.
Bierz zdecydowanie ASUS P5Q, jest to świetna płyta. Zdecydowanie przewyższa konkurencję.
No tu można polemizować
Przeczytaj to --->klik<----
Z tego wynika że bios jest do bani a radiatory się nie bardzo sprawdzają:/
Czy w p5k pro też jest taki problem z biosem?
Tylko pytanie nasuwa się jeszcze jedno.Czy artykuły z egiełdy są do końca obiektywne...
Zakupiłem już wszystkie części.Wybrałem Asusa P5Q, grafikę Sapphire Radeon 4850 i procka E8400.
W crysisa na rozdziałce 1284x1024 wszystko śmiga na full
Chipset na płycie nawet po 2 godzinach grania można spokojnie dotknąć jak i pozostałe radiatory, także z tym przegrzewaniem to gruba przesada była, zresztą tego się spodziewałem po e-giełdzie.Za wypowiedzi wszystkim dziękuję.
Temat do zamknięcia:)
Ogólnie z płytą troche wpadłeś, nie jest to jakiś demon - jest średnio. Wybrałbym p5q pro, a już co najmniej foxcona p35a-s. Zestaw jaki wybrałeś jest ok, i mogę cię zapewnić że 1284x1024 to za mała rozdziałka na hd 4850. Zakupuj teraz monitor i graj w conjamniej 1440x990
_________________ Ekipa tego forum to totalna porażka, kompletnie odradzam wchodzić z nimi w chociaż najmniejsze stosunki. Pozdro BQ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum